CarrefourSA’dan 835 milyon TL bedelli dev gayrimenkul satışı!

Türkiye'nin en büyük market zincirlerinden biri olan CarrefourSA'dan son aylarda arka arkaya üç büyük gayrimenkul satışı gerçekleştirdi. Ataşehir, Bayrampaşa ve Maltepe ilçelerinde bulunan üç ayrı gayrimenkulünü son beş ay içerisinde 2 milyar liradan fazla bedelle satarak önemli bir kaynak sağlayan CarrefourSa son olarak 835 milyon TL'lik satışa imza attı.

CarrefourSA, İstanbul Maltepe'de bulunan Cevizli Mahallesi'ndeki taşınmazların Bakırköy Gayrimenkul Yatırım İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret AŞ'ye 835 milyon TL+KDV bedelle devredilmesi amacıyla satış sözleşmesi imzaladığını açıkladı.

CarrefourSA'nın Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yer alan açıklamasında "Şirketimiz ile Bakırköy Gayrimenkul Yatırım İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret AŞ arasında, şirketimiz mülkiyetinde bulunan Cevizli Mahallesi, Tugay Yolu Caddesi, N 67, Maltepe/İstanbul'da yer alan, ilgili Tapu Sicil Müdürlüğü nezdinde, İstanbul ili, Maltepe ilçesi, Gülsuyu Mahallesi, G22-A-09-D-2-A pafta, 16212 ada, 11 parsel, A, B, C Bloklarda yer alan 1. ve 2 bağımsız bölüm numarası ile kayıtlı, alışveriş merkezi, süpermarket, depo ve ofis nitelikli taşınmazların tamamının alıcıya devredilmesi amacıyla bugün 'Gayrimenkul Satış Vaadi Sözleşmesi' akdedilmiştir." denildi.

CarrefourSA gayrimenkul satışı ile ilgili açıklamada şunlar kaydedildi: "Söz konusu taşınmazların satış bedeli, sözleşmeye göre 835 milyon TL+KDV'dir. Sözleşme'ye göre, satış ve tapu devir işlemleri Rekabet Kurulu izninin alınmış olması koşulu ile en geç 29 Haziran tarihine kadar tamamlanacaktır. Bu kapsamda, gerekli iznin alınması için, Rekabet Kurulu'na başvurulmasına da karar verilmiş olduğunu kamuoyunun bilgilerine sunarız."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181