Eviniz kırmızı alandaysa ne olacak!
Dünyanın en büyük ekonomisine sahip 19 ülkeden ve Avrupa Birliği Komisyonu’ndan oluşan G-20’nin Liderler Zirvesi 15- 16 Kasım tarihlerinde ilk kez Türkiye’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek. Bu önemli toplantının hazırlıkları kapsamında Antalya’da ’G-20 Liderler Zirvesi İl Koordinasyon Kurulu’ oluşturuldu.

Çalışmalar kapsamında ilk adımda zirvenin yapılacağı Belek, güvenlik açısından ’kırmızı bölge’ olarak işaretlendi. Bu işaret, liderler ve onlara eşlik edecek heyetler bölgede bulunduğu sürece Belek’in uçuşa kapatılması, sivil araç ve giriş çıkışlarının yasaklanması ve Belek’te yaşayanlar dahil kimsenin münferit hareket edemeyeceği anlamına geliyor.

Antalya’nın Serik İlçesi’ne bağlı bir mahalle olan Belek’te zirve için tüm hazırlıklar tamamlanırken bölgede yaşayanlar için alternatif güzergahlar belirlendi. Buna göre Belek sakinlerine haritalar verildi. Eğer haritada işyeri ’kırmızı alan’ içine giriyorsa zirvenin yapılacağı dönemde en iyi tercih tatile çıkmak. Evleri bu alan içinde olanlar ise görevlilerin yardımıyla kırmızı alan dışına çıkıp girebilecek. Girip çıkanların yanında mutlaka güvenlik elemanı olacak ve alan içinde münferit hareket edilemeyecek. Evi ya da işyeri mavi alan içinde kalanlarsa daha şanslı. Onlar sadece geliş ve gidiş yollarını değiştirecek. Belek çarşısını da içine alan mavi alana Boğazkent istikametinden ayrı bir yolla ulaşılabilecek. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181