İnşaat demirinde gümrük vergisi yüzde 10'a düşüyor!
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, demirde gümrük vergisinin yüzde 10'a ineceğini belirtti. Müzakereleri tamamlanan Yatırımların Teşviki ve Korunması Anlaşması'nın (YKTK) imza töreni için Burundi Dış İlişkiler ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Alain Aime Nyamitwe ile bakanlıkta bir araya gelen Bakan Zeybekci, burada yaptığı açıklamada, demir sıkıntısı çeken inşaat sektörüyle ilgili yaptıklan çalışmayı anlattı.

Zeybekci, "İnşaat demiri ile ilgili ilave gümrük vergisi yüzde 30'du. Bakanlar Kurulu kararı şu anda onayda, bütün imzalar tamamlandı. Yüzde 10 seviyesine inecek" dedi. Büyüme rakamları, borsa ve faiz kararlarına ilişkin bir soru üzerine de Bakan Zeybekci, "Büyüme rakamlarındaki yukarı yönlü gidişimizi kalıcı hale getirmemiz lazım. Türkiye olarak yüzde 5,5 ve üzerinde büyümeyi tutturmamızı ve bunu sabitlememiz lazım. Hükümet olarak gereğini yapacağız. Mecliste görüşmeleri süren Üretim Reform Paketi de oldukça önemli" dedi.

Türkiye Gazetesi  demir 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181