Novotel İstanbul Bosphorus 16,5 milyon euroluk yatırımla yükseldi!
DGD Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Köken, DGD Mühendislik olarak iş geliştirme alanında büyümeyi ve farklı alanlarda ortaklıklar kurup projeler hayata geçirmeyi hedeflediklerini söyledi. Bu doğrultuda turizm sektörüne yönelik gerekli altyapıya sahip olduklarını belirten Köken, "İş geliştirme alanında ilk projemiz Ankara Esenboğa Havaalanı yolu üzerindeki anahtar teslim ürettiğimiz 3 yıldızlı Ibis Otel oldu. Ardından dünyanın ilk 5 yıldızlı Novotel'ini İstanbul'da inşa ettik. Akfen Holding ve Accor Grubuna ait Karaköy'deki Novotel İstanbul Bosphorus'u iki yıllık çalışmanın ardından şubat ayında hizmete açılmak üzere tamamladık. 200 odalı projede dekorasyon dahil her türlü uygulama A'dan Z'ye firmamız tarafından yapıldı. Konsept itibariyle de ilkleri gerçekleştirdik. Oda içi dizaynlarında kullanılan malzeme cinsleri ve tiplerinde diğer Novotel'lere göre üst segment malzemeler onaylandı. Tamamı bizim tarafımızdan yürütülen proje inşası için KDV hariç 16,5 milyon euroluk yatırım yapıldı" dedi. Köken, yine iş geliştirme yöntemiyle, Bolu Düzce'de 16 derslikli okul projesi hayata geçirdiklerine de değindi.

'Enerji sektörü ile ilgili fırsat kolluyoruz'

Hüseyin Köken, iş geliştirme alanında özellikle enerji sektöründe fırsat kolladıklarının altını çizerek, "Kömürün kullanım şekliyle ilgili hala gündeme gelmeyen konular var. Bu doğrultuda ortaklık lar kurabilirsek Türkiye'ye kazanım sağlayacağımız inancındayız. Güneşenerjisidebirbaşkailgi alanımız. İlk etapta taahhüt olarak girmek istiyoruz. Anahtar teslim olmak üzere Konya ve Nevşehir'de 18 megavatlık iki ayrı proje üzerine görüşmeler yürütüyoruz. Bu projelerden elde edeceğimiz bilgi birikimiyle güneş enerjisinde 'önce sat, sonra yap' şeklinde farklı bir modelleme geliştirmek istiyoruz" dedi.

Bugün Bursa ve İstanbul Kadıköy olmak üzere iki farklı noktada ofisi bulunan DGD Grup'un 1993'te kurulduğunu, zamanla faaliyetlerini enerji ve mekanik çözümlerden mühendislik çözümler kulvarına yönelttiğini söyleyen Köken, "Aygaz A.Ş. ile LPG sektöründe, Koç Statoil A.Ş. ve PO AŞ. ile NG-LNG-CNG sektöründe iş birlikteliğine gittik. 200'den fazla ağır sanayi ve endüstri tesisinde anahtar teslim NG ve mekanik sistem projelendirme yaptık. Otel, hastane, fabrika ve iş merkezi gibi binalarda anahtar teslim mekanik tesisat proje ve uygulamaları gerçekleştirdikten sonra Akfen Holding partnerliğiyle inşaat ve enerjikulvarmdaedindiğimiz 20 yıllık tecrübemizi anahtar teslim inşaat projeleri üretimine aktardık. 2012'de Akfen Holding partnerliğinde anahtar teslim proje üreterek turizm sektörüne giriş yaptık" dedi.

Kentsel dönüşüm projelerine de yöneldi

Gelecek projeleri hakkında bilgi veren Hüseyin Köken, otel projesi olarak sağlık turizmi konusunda hem sağlık hem de otelcilik şeklinde görüşmeler yaptıklarını anlattı. Çene cerrahisi konusunda Bodrum'da 3-4 milyon dolarlık 'sağlıklı otel' konseptinin birleştirildiği bir yapı ve bunun işletilmesi üzerine proje yürüttüklerini belirten Köken, şunları kaydetti: "Bu yıl itibariyle kentsel dönüşüm projelerine de yöneldik. İstanbul Kadıköy'de kentsel dönüşümle ilgili bir projeye kendi bütçemizle girdik. 42 daire ve 6 dükkandan oluşan binanın sözleşmesini yaptık. Projenin ikinci etabı için de sözleşme imzalamak üzereyiz. Böylece toplamda 84 daire ve 12 dükkan inşa etmiş olacağız. Kentsel dönüşümde ortaklık teklifleri de almaya başladık. Önümüzdeki süreçte bu yönde büyüyeceğimiz öngörüsündeyiz."

Gülay Soydan Pehlevan / Dünya Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181