Tarihi İpar Köşkü 270 milyon TL'ye satışa çıkarıldı!
Tarihi İpar Köşkü 270 milyon TL'ye satışa çıkarıldı. Köşkün satışı emlak kraliçesi ,dünya emlak şampiyonu Evrim Kırmızıtaş Başaran tarafından gerçekleşiyor.

"İpar Köşkü; gücün,asaletin, zenginliğin ve tatlı hayatın sembolü olmuş."
Kadıköy, Çiftehavuzlar’daki köşk, ünlü cerrah Cemil Topuzlu Paşa tarafından 1901’de yaptırılmış.Cemil Topuzlu Paşa, köşkünü Pera Palas, Müşir Zeki Paşa Yalısı gibi ünlü binaların mimarı Aleksander Vallaury'ye inşa ettirmiş. “Ömrüm boyunca burada otarmak istiyorum” diyen Cemil Topuzlu Paşa köşküne çok özenmiş. Öyle ki, 1912’de devrin sadrazamı Gazi Ahmet Muhtar Paşa, köşkü ve bahçeyi görünce güzelliği karşısında etkilenmiş ve Cemil Topuzlu Paşa’ya İstanbul Şehreminliği (belediye başkanı) görevi verilmiş.

Köşk,1931'de şu anda köşke adını da veren İpar'lar ailesine geçmiş. Satışını gerçekleştirecek olan ödüllü danışman Evrim Kırmızıtaş Başaran köşk için şu bilgileri verdi;

"İpar Köşkü ,birinci dereceden tarihi eser ve burası şu anda devlet tarafından koruma altında,yeni sahibi aslına uygun birebir yaptırmak durumunda.Bir dönem sık sık danslı davetlerin verildiği bu köşkün dışı gibi içi de heybetli,20 oda 4 salon ve 18 banyo bulunuyor.Birinci dereceden tarihi eser olan ana köşk,1350 metrekare kapalı alandadır.Bir de aynı arsa içerisinde iki köşk daha var,toplam 2700 metrakere kapalı alan,yani bu fiyatı veren üç köşkün sahibi oluyor."diyerek sözlerine devam etti;

"Köşk her dönem gücün,asaletin, zenginliğin ve tatlı hayatın sembolü olmuş.Satışı için 45.000.000 dolar,270 milyon TL istenilen para dudak uçuklatacak cinsten ama Amerika'dan ,Rusya'dan,Kuveyt'ten ve Türkiye'den de ilgilenen müşterilerim var."dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181