Türkiye'nin gözde projeleri Dubai Cityscape Fuarı'nda sergileniyor!
Dünyanın en önemli emlak fuarlarından biri olarak kabul edilen Dubai Cityscape Fuarı, bu yıl 6 - 8 Eylül tarihleri arasında gerçekleştiriliyor. Türk firmalarının katılım konusunda her zamankinden daha fazla istekli olduğu bu fuar, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası dünya kamuoyunda Türk ekonomisine karşı yaratılmak istenen olumsuz önyargıyı silmek açısından da önem taşıyor. Emlak Konut ve GYODER kampanyalarıyla yurtiçi pazardaki ölü toprağını üzerinde atan Türk emlak sektörü, uluslararası alandaki görevinin farkındalığıyla Dubai'de yerini alıyor. Özellikle İstanbul'un her köşesinden birbirinden iddialı projelerin boy gösterdiği fuar, Körfez bölgesi üzerinden dünya yatırımcılarına 'Türkiye en cazip yatırımların olduğu fırsat bölgesi" mesajını veriyor. Başta Garanti Koza olmak üzere birçok şirket fuara yeni projeleriyle kayılıyor. Hayata değer katan projeleriyle sektöre öncülük eden Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer, Körfezden Türkiye'ye gelen gayrimenkul yatırım miktarının son 6 yılda 20 milyar doları geçtiğini söyledi. Seba Gacemer son 10 yıllık dönemde Körfez ülkeleriyle kültürel yakınlaşmanın,Türkiye'nin yabancı yatırımcılar açısından cazibesini artırdığını açıkladı.

"KÖRFEZ ÜLKELERİNİN YAKIN LONDRA'SI İSTANBUL"
Gacemer şöyle konuştu:"İstanbul artık Körfez ülkelerinin yakın Londra'sı oldu diyebiliriz. Sadece İstanbul merkezli projeler değil, Bursa da geliştirdiğimiz projemiz de yabancılardan büyük ilgi görüyor. Körfez ülkeleri, Bursa'nın hem tarihi gücünden, hem de İstanbul'a yakınlığından etkileniyorlar. Türkiye'de İstanbul başta olmak üzere, büyük şehirlerin pek çoğunda, metropol yaşantısının zenginliğini Londra, Paris gibi şehirlerle yarışabilecek şekilde sunabilir durumdayız. Projelerimizi geliştirirken yaşam tarzını iyileştirmek kadar, konutun önemli bir yatırım enstrümanı olduğu gerçeğini de göz ardı etmiyoruz."

400 milyon dolarlık Yalova yatırımı
Osmangazi Köprüsü'nden Yalova'ya geçen ilk büyük yatırım Emay İnşaat'ın oldu. TOKİ güvencesiyle yapılan 'KentPIus Yalova WelIness SPA Resort' 400 milyon Dolar yatırımla hayata geçiriliyor. 163 blokta toplam 1001 dairenin yapılacağı proje devre mülk ya da konut seçenekleriyle sunulacak. 1+1, 2+1,3+1,5+1 tipi dairelerin planlandığı projede evler, geniş teras bahçelerine sahip, deniz ve doğa manzaralı olmak üzere 60 tipten oluşacak. Doğal su kaynaklarıyla çevrili bu yaşam alanında otellerde verilen SPA hizmeti dışında, termal suyun sağladığı imkânlarla oluşturulan ayrı bir sağlık merkezi de olacak. Bu merkezde dünya literatüründe yer alan terapi ve tedaviler uygulanacak. 2016 yılı son çeyreğinde temelinin atılması, 2018 yılı sonunda ise yaşamın başlaması hedefleniyor.

İstanbul'un Yeni Mahallesi de dünya vitrininde
İstanbul Kazlıçeşme'de, Emlak Konut GYO ortaklığında hayata geçen Büyükyalı İstanbul projesi, Dubai Cityscape fuarında Körfez yatırımcısının beğenisine sunuldu. Marmara kıyısında konumlanan proje, içinde ticari, kültürel ve sosyalA alanları olan 'deniz semti' olarak tasarlanıyor. Kazlıçeşme'de toplam 111 dönümlük arazide yükselecek Büyükyalı İstanbul'da, ilk etapta 452 ünitenin lansmanı yapılması, semtte yaşamın ise 2019'da başlaması planlanıyor.

6 projeyle boy gösteriyor
Artaş İnşaat, fuarda Avrupa Konutları Atakent 4, Avrupa Konutları Başakşehir, Avrupa Residence& Office ve ortak girişimlerle hayata geçirdiği Vadistanbul ile Tema İstanbul projelerini tanıtacak. Artaş İnşaat'ın, Avrupa Konutları markasının en yeni halkası Avrupa Office Ataşehir ilk kez Dubai'de tanıtılacak. Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, "Fuara katılım amacımız, Türkiye'nin yatırım potansiyelini tanıtmak ve geliştirdiğimiz projelerin uluslararası arenada sergilenerek, Türk inşaat sektörüne katkı sağlamaktır" diye konuştu.

Kuzu Grup'un Ataköy projesi tanıtılıyor 
Kuzu Grup, yaklaşık 2 milyar 700 milyon dolar yatırım değeriyle 2 etap halinde hayata geçirdiği Seapearl projesiyle Dubai Cityscape fuarında yerini aldı. Seapearl Ataköy'ün20 katlı 4 blokta 631 üniteden meydana gelen ilk etabında, alanları 88 ila 398 metrekare arasında değişen 1+1'den 4.5+1 'e kadar farklılık gösteren konut tipleri yer alıyor.

İstanbul'un kraliçesi Queen Central Park, Dubai'de...
Mimari silueti ve estetiğiyle İstanbul'un simgelerinden biri olmaya aday Türkiye'nin ilk 'HIGHLIFE' temalı projesi Queen Central Park, İstanbul Bomonti'de yükseliyor. Sinpaş GYO tarafından hayata geçirilen Queen Central Park, kendine ait 10 bin metrekarelik "Şehir Parkı", "HIGHLIFE" temalı evleri, 48. katındaki panoramik İstanbul manzaralı lounge alam ile benzersiz bir yaşam alam sunarken, avantajlı yatırım fırsatı da sağlıyor. Proje, Eylül 2018'de teslim edilecek.

Finans Merkezinin projesi de tanıtılıyor
Uluslararası İstanbul Finans Merkezine komşu konumda yer alan ve ticareti, finansı, modasıyla modern yaşamın tüm unsurlarını birleştiren Metropol İstanbul, Cityscape'in yoğun ilgi görecek projelerinden olmaya aday. 750 bin metrekare inşaat alanına sahip Metropol İstanbul rezidans ve ofis bölümlerinin yanı sıra dünyanın önde gelen moda markalarım buluşturmaya hazırlanan alışveriş alanları ve sunduğu sosyal imkanlar ile dikkat çekiyor.

Fuara kimler katılıyor?
Dubai'de düzenlenecek fuara bu yıl Türki ye'den; Emlak Konut, Ağaoğlu, Garanti Koza, Sinpaş GYO, Tahincioğlu, Kuzu Grup, İş GYO, Eroğlu Gayrimenkul, Gap İnşaat, Fazlıoğlu Group, Tarakçıoğlu Grup, A And J Yatırım, Artaş İnşaat, Emay İnşaat, Öztekler İnşaat, Aremas Gayrimenkul, Metal Yapı, Emaar Türkiye, Tabanlıoğlu Mimarlık, Sabri Paşayiğit Mimarlık, Efekta Mimarlık gibi gayrimenkul ile mimarlık şirketleri katıyor. "

Yeni Birlik Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181