Turkuaz Kart uygulaması başladı!
Turkuaz kart, yüksek nitelikli iş gücü, yatırımcı, bilim, sanayi ve teknoloji alanlarında uluslararası bilim insanı veya Türkiye’nin uluslararası tanınırlığına katkı sağlayan yabancı sanatçı ve sporculara verilebilecek. 

Kart sahibi olan yabancılar; Türkiye’de askerlik yapma yükümlülüğünden muaf olacak, seçme ve seçilme, kamu görevlerine girme haklarından yararlanamayacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın yönetmeliğinde, Turkuaz Kart’a ilişkin başvuru, değerlendirme ve geçiş süresine, kart sahibine ve yakınına sağlanan haklara ve bu hakların kullanımına ilişkin usul ve esaslar düzenlendi. 
Turkuaz Kart, yüksek nitelikli iş gücü olarak değerlendirilen; yüksek nitelikli yatırımcı olan; bilimsel ve teknolojik gelişmeye katkı sağlayan, kültürel, sanatsal veya sportif faaliyetler açısından uluslararası düzeyde başarılı olan, Türkiye’nin veya Türk kültürünün uluslararası tanınırlığına veya tanıtımına katkı sağlayan, Türkiye’nin milli menfaatlerine ilişkin hususlarda uluslararası düzeyde faaliyette bulunan yabancılara verilebilecek.

Milliyet

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181