Yabancı yatırımcıdan 10 milyar dolarlık gelir hedefi!
Bu yıl yabancı yatırımcıya gayrimenkul satışından 10 milyar dolarlık gelir hedeflendiğini anımsatan Şahika Grup Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Murat Altuntaş, “Türkiye gayrimenkul sektöründeki başarısını dünyaya kanıtlamış bir ülke olarak, hedeflediği rakamlara çok rahat ulaşacaktır. Yabancı yatırımcının, zor dönemden geçmemize rağmen Türkiye’ye olan ilgisini artırması da bunun bir göstergesi” dedi.

Fransa’nın Cannes kentinde düzenlenen dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MIPIM 2016’da yurt dışı gayrimenkul sektörünü yakından inceleme olanağı bulduğunu ifade eden Altuntaş, bu noktada Türkiye’nin ilerlemesini birebir gözlemlediklerini kaydetti.

Altuntaş, Türk gayrimenkul sektörünün geniş katılım gösterdiği fuarda, çok sayıda büyükşehir belediyesinin de projelerini tanıttığını vurgulayarak, şunları söyledi:

“MIPIM, şehirlerde hayata geçirilen projelerin dünyayla paylaşıldığı, projelerin ve kentlerin yatırımcıyla bir araya getirildiği, network oluşturulan, iş görüşmeleri yapılan bir alan. Fuarda, bin 700 metrekarelik alanda 850 katılımcı ile yer alan Türkiye, yabancıların çok ilgisini çekti. Özellikle Londra ve Paris’le beraber konumlanan İstanbul’un özel çadırı oldukça etkileyiciydi. Türkiye’ye gösterilen bu ilgi, ülkemizin hedeflerine ulaşması konusundaki umutlarımızı daha da artırdı. Bu yıl yabancı yatırımcıya gayrimenkul satışında 10 milyar dolarlık gelir hedefleniyor. Gayrimenkul sektöründe başarısını dünyaya kanıtlayan Türkiye şu an kritik bir dönemden geçse de hedeflerini yakalamak için çok çalışıyor. Yabancı yatırımcının ülkemize olan ilgisini artırması, önemli olanın kentleri geliştirmek olduğunu bir kez daha gösterdi.”

Milliyet 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181