Antakya Emek Aksaray kentsel dönüşüm projesi TOKİ ile yapılacak!
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antakya’nın Emek ve Aksaray mahallelerinde Toplu Konut İdaresi eliyle kentsel dönüşümü gerçekleştireceklerini belirtti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Hatay'da ziyaretlerde ve incelemelerde bulundu. Hatay'daki temaslarına Vali Rahmi Doğan'ı ziyaret ederek başlayan Bakan Kurum, "Hatay da şehrin sorunlarını vatandaşın problemlerini şehrin kalitesini arttıracak bir çok projeyi belediye başkanlarımızla istişare ettik. Antakya-Emek ve Aksaray Mahallelerinde 347 bin metre karelik alanda toplu konut idaresi başkanlığı eliyle yatay şehirleşme örneği gösteren, yerel mimari örneği gösteren çok özel ve önemli projeyi burada gerçekleştiriyor olacağız. 2023 yılında Emek ve Aksaray mahallelerinde dönüşmemiz hiçbir konut kalmayacak" dedi. "İskenderun'da Meydan, Cumhuriyet, Modern Evler, Pınarbaşı ve Esentepe mahallelerini içeren çok önemli bir kentsel dönüşüm projesini bakanlığı ve belediyelerle birlikte yöneteceklerini belirten Bakan Kurum, şöyle devam etti, "Bu örnek projeleri şehir genelinde uygulamak suretiyle bu alanlarda başlamak üzere İskenderun da yapıyor olacağız. Reyhanlı'da fidanlık mahallesinde küçük sanayi sitesinin taşınma süresini belediyemiz yürütüyor. Bu fidanlık mahallesindeki küçük sanayi sitesinin olduğu alanında millet bahçesi yaparak, Reyhanlı ilçemizde yürütüyor olacak."

MASTIR PLANI DEVREYE GİRECEK
"Dörtyol'da yeşil mahallesi, hurmalık mevkisi ve mezbahane semtinde yine Dörtyol belediyemiz bakanlığımız, TOKİ ile ortak çalışma yürüterek uygun bir mimari ile bunu Hatay Dörtyol'da uyguluyor olacağız. Hatay hem sanayi hem tarım şehrimiz. Sanayi ve tarımı iyileştirmek adına vekillerimiz bizlerden taleplerde bulundular. Valiliğimizle birlikte ortak yürüteceğimiz çalışmamızda Tarım, sanayi ve turizm alanlarını istihdamı arttıracak yeni bir planlama ile stratejik alanlarla birlikte çok önemli bir mastır planı valiliğimizle birlikte yürütüyoruz. Tarımı arttıracak önemli arazilerimize de kullanmak istiyoruz. Soğuk hava deposu inşaatı yapacağız. Yine lojistik destek sağlayacak tekel depolarının yanında gerçekleştirecek." "Hassa'da soğuk hava deposu yapmak suretiyle, bölgede ki tarımı ve istihdamı arttırmak istiyoruz. Bu iki ilçenin dışında tüm Hatay'ımız da tarımı desteklemek adına soğuk hava depo projemizi yaygınlaştıracağız. Dörtyol, Kırıkhan ve Erzin'de fizibilite çalışmaları yapacağız. Kırıkhan'da sosyal konut ihtiyacı olduğunu ilettiler. Kırıkhan ilçemizde sosyal konut ihtiyacını da gerçekleştireceğiz. 400 kadar konut yapacağız. Sosyal konut uygulamasını 2019 yılı içinde başlamak suretiyle Antakya'da alt gelir gruplu vatandaşların ev sahibi olmak için 500 konut yapmayı hedefliyoruz."

Yaser Çaparoğlu / Sabah

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181