İmar barışı başvurusu nereye yapılır?
İmar barışı başvurusu nereye yapılır sorusunun cevabını sizler için araştırdık. Vatandaşlar ‘Yapı Kayıt Belgesi Başvuru Formu’ aracılığıyla başvurularını yapacak.

Başvuru formunda yapının sahibinin kimlik bilgileri ile yapının bilgilerinin yazılacağı bölümler bulunacak. Formda belirtilen yapı tipini seçerek arsa büyüklüğünü ve arsanın emlak vergisi rayiç değerini Maliye Bakanlığı’nın Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan öğrenerek beyan edecek.

İmar barışı başvurusu nereye yapılır sorusunun cevabı şu şekilde; İmar barışı başvuru e devlet üzerinden online olarak ya da bakanlık tarafından açıklanan lisanslı kurulular tarafından kabul edilecek. İmar barışı e devletten nasıl yapılır sorusunun cevabı için tıklayınız.

İmar barışı başvuru için gerekli belgeler şu şekilde;
- E-devlet şifresi
- Cep telefonu numarası
- E-posta adresi
- Beyan edilecek yapının adresi
- Tapusu olan yapılar için ada ve parsel bilgileri
- Toplam inşaat alanı; konutların ve işyerlerinin ayrı ayrı toplam alanları (m2)
- Yapıdaki konut ve işyeri sayısı
- Yapının bulunduğu arsanın alanı; varsa tapudaki alan yoksa beyan edilecek alan (m2)
- Arsa/Arazinin emlak vergi birim değeri (TL/m2) (İlgili belediyesinden alınabilecektir.)
- Yapı sınıfı (sistemin sunacağı seçeneklerden seçilecek) 
- İmar mevzuatına aykırılığın tarif edilmesi 
- Yapıyı gösteren ve ayrılık kısmını gösteren birer adet fotoğraf. (Fotoğrafların dosya formatı .jpg, .jpeg veya .png olmalıdır.)

Yaklaşık 13 milyon yapıyı ilgilendiren yapı kayıt belgesi için 13 Ağustos 2018 tarihinden önce başvuruda bulunarak, hatalı veya eksik beyanda bulunduğu halde ödemelerini yapmış kişiler güncelleme yapabilecek. İmar barışı başvuru düzeltme ile ilgili detaylar için tıklayınız.

İmar barışı başvurusu nereye yapılır sorusu ile ilgili gelişmeleri ve haberleri takip etmek için tıklayınız.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181