İmar barışı bedeli nasıl hesaplanır?
İmar barışı bedeli nasıl hesaplanır sorusunun detaylarını sizler için araştırdık. Yaklaşık 13 milyon yapıyı ilgilendiren imar affı başvuruları devam ediyor.

İmar barışı bedeli nasıl hesaplanır sorusunun detaylar şu şekilde; Yapılacak başvuru için yapı maliyeti, arsa emlak değeri toplamı üzerinden konutlarda yüzde 3, ticari yapılarda ise yüzde 5 olarak yatırılacak. 

Tapuda yapılacak her işlem için (Cins değişikliği, kat mülkiyeti kurulması gibi) ödenen bedel kadar bir bedel daha ödenecek ve ödemeleri taksit yapılmayacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan her yapı türü için ayrı hesaplama seçeneğinin bulunduğu imar barışı hesaplama sistemi için tıklayınız.

İmar barışı için başvurular E-devlet üzerinden online olarak ya da bakanlık tarafından açıklanan lisanslı kurulular tarafından kabul edilecek. 8 Haziran 2018 tarihinde başlayan imar affı başvuruları 31 Ekim 2018 tarihine kadar devam edecek. Başvuruda bulunan kişiler 31 Aralık 2018 tarihine kadar kayıt bedellerini ödeyebilecek.

İmar barışı bedeli nasıl hesaplanır sorusunun cevabını sizler için derledik. İmar barışı bedeli ne kadar ile ilgili gelişmeleri ve haberleri takip etmek için tıklayınız.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181