'İmar barışında yıl sonuna kadar hedef 30-40 milyar lira'!
Çarpık kentleşmeyi önlemek ve kaçak yapıları kayıt altına almak amacıyla başlatılan İmar Barışı’nda kayıtlar devam ediyor. 24 Haziran seçimi sonrasında bir dizi ziyarette bulunmak için memleketi Kayseri’de gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki İmar barışından yıl sonuna kadar 30-40 milyar lira para hedeflendiğini söyledi. Özhaseki İmar Barışı'nın ne kadar doğru bir karar olduğunu gördük. Önceki akşam aldığım sayı bir milyon 650 bindi. Günlük ortalama müracaat 100 bin. Vatandaş devletiyle barışmak istiyor. Biz de vatandaşla barışmanın keyfini yaşarken, bir taraftan da bu parayı kentsel dönüşümde nasıl kullanacağımızı planlıyoruz. Vatandaş bu parayı yılın sonuna kadar yatırabilecek. Sene sonunda elimize geçecek para 30-40 milyar civarında olacağı yönünde”dedi. 

PLANLAR SUYA DÜŞTÜ
Seçim sonuçlarını da değerlendiren Özhaseki “Bir kötü plan vardı; bu bir suizan değil. Seçimlerden sonra seçimlere şaibe bulaştıracak bir takım söylemler ortaya atıldı. Bu da Muharrem Bey’in ‘Adam kazandı’ demesiyle suya düştü. Anlaşılan o ki, bir önceki referandumdaki yenilgiyi hazmedemeyenler, bu yenilgiden sonra provokasyon peşindeydi ama başarılı olamadılar. Bize, siyasilere, herkese düşen sonuçları öpüp başa koymak ve olgunluk içinde önümüze bakmaktır” dedi. Özhaseki “Bakan olup olmamam önemli değil, bundan sonra da hizmet etmeye devam edeceğim” diye konuştu.

KONUTTA İNDİRİM KAMPANYASI BUGÜN BİTİYOR
Gayrimenkul şirketleri tarafından 15 Mayıs’ta konut satışlarında başlatılan yüzde 5 peşinat ve yüzde 20 indirim kampanyası bugün sona eriyor. Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER), Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) ve İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) iş birliğiyle düzenlenen ve yaklaşık 1,5 aydır süren kampanyada sona gelindi. Daha önce 15 Haziran’da biteceği açıklanan ancak seçimler ve Ramazan Bayramı nedeniyle 30 Haziran’a kadar uzatılan kampanya bugün bitiyor. Başlangıçta 41 olan firma sayısının kısa sürede 50’ye çıktığı kampanya kapsamında 150’den fazla projeden yüzde 5 peşinat ve yüzde 20 indirimle konut ve alma imkanı tanınıyor. Daha önce yapılan açıklamalarda kampanyanın başlamasının ardından henüz bir ay geçmeden binlerce konut satıldığı belirtilmişti. 

Star

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181