Mevzi imar planı şartları!
Mevzi imar planı şartları detaylarını sizler için araştırdık. İmar Kanunu ile düzenlenmiş uygulama imar planı türlerinden biri olan mevzi imar planı imar sınırları içindeki belediyelerce yapılmaktadır.

Mevzi imar planı şartları şu şekilde; Mevzi imar planı, yapılan planlar nüfusa yetersiz kaldığında yeni yerleşim yerlerinin kullanıma açılmasını gereği ve sınırları ile birlikte belirten imar planıdır. Mevzi imar planının yapılacağı alanda malik sayısı birden fazla ise;planın yapılabilmesi için tüm maliklerin muvafakati gerekmektedir. Ancak zorunlu parselasyon durumlarında muvafakat şartı aranmamaktadır.
 
Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca Plan Yapımına Ait Esaslara Dair Yönetmelik kurallarına göre yapılan mevzi imar planı var olan planla bütünleşmemek ve ihtiyaçlarını kendi içinde sağlayacak yapıda olarak önce 1/5000, buna uygun olarakta 1/1000 ölçeğinde yapılmalıdır.

Mevzi imar planı şartları ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181