Uygulama imar planı ölçeği!
Uygulama imar planı ölçeği ile ilgili detayları sizler için araştırdık. Uygulama imar planı, bölgelerin yapı adalarını, adaların yoğunluk ve düzenini, yolları ve uygulama için gerekli ilkeleri oluşturan uygulama aşamalarını ayrıntıları ile gösteren plandır.

Uygulama imar planı ölçeği detayları şu şekilde; Nazım imar planına göre düzenlenen uygulama imar planı 1/1000 ölçekte düzenlenir. 1/1000 ölçekte hazırlanan uygulama imar planlarında haritalar üzerindeki kadastral durumlar işlenir. 

Uygulama imar planlarının tamamı bir aşamada yapılabildiği gibi etaplar halinde yapmakta mümkündür. Fakat etaplar halinde yaparken etap sınırlarının varsa nazım planlar üzerinde gösterilmiş olması gerekmektedir. Uygulama imar planlarında, yapı adaları içinde imar parselleri gösterilir. Uygulama imar planlarına uygun olarak parselasyon planları düzenlenir ve bu planlar imar planlarının ayrılmaz parçasıdır.

Uygulama imar planı ilgili belediye tarafından düzenlenir ve belediye meclisi tarafından onaylanarak yürürlüğe girer. Onaylanan Uygulama İmar planı 1 ay boyunca duyuru panolarında ve internet sitesinde duyurulur. Bu sürede yapılan itirazlar 15 gün içinde incelenerek kesin karara bağlanır. Kesin karara bağlanan uygulama imar planı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na gönderilir.

Uygulama imar planı ölçeği ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181