Güngören'in ilk Millet Bahçesi için çalışmalar hızla sürüyor!

Güngören Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Kentsel Dönüşüm Şefliği, TOKİ işbirliğiyle Güngören'in ilk Millet Bahçesi için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Toplam 30 bin metrekare yeşil alana 820 metrekare yürüyüş 410 metrekare bisiklet yoluna sahip olacak olan Millet Bahçesi'nde seyir terası, çocuk oyun alanı, 600 yetişkin ağaç, millet kıraathanesi, mescit, otopark ve egzersiz gibi sosyal donatı alanları da bulunacak. Türk halkının kültürüne uygun olarak pişirme alanı da bulunacak olan Millet Bahçesi içerisinde 3 bin 850 metrekare piknik alanı bulunuyor. İnsan odaklı, sağlıklı, güvenli ve yaşanabilir mekansal alanlar oluşturmak için projelendirilen Millet Bahçesi en kısa zamanda Güngören halkının hizmetine sunulacak.

HEDEF DAHA FERAH VE YAŞANABİLİR BİR GÜNGÖREN

Güngören Belediye Başkanı Dr. Mimar Bünyamin Demir, "İlçemiz, İstanbul’un yapı ve nüfus yoğunluğu bakımından en yoğun ikinci ilçesi durumunda olup; niteliksiz yapı stoğunun bertaraf edilerek, kentsel dönüşüm çalışmalarının teşvik edilmesi, insan odaklı, sağlıklı, güvenli ve yaşanılabilir mekânsal alanların oluşturulması büyük önem arz etmektedir. Verdiğiniz yetkiyle göreve geldikten sonra daha ferah ve yaşanılabilir bir Güngören hedefiyle şehircilik ilkeleri ve planlama disiplini doğrultusunda Güngören’in bütününe yönelik gerekli çalışmalara başlanmış olup, bu kapsamda yürürlükteki imar planlarımızda kısa vadede çözüme kavuşturulması gereken sorunlar tespit edilerek öncelikle bu sorunların çözümüne odaklanılmıştır. Vatandaşlarımızın hak ve menfaatleri gözetilerek kamu yararı doğrultusunda şeffaf ve katılımcı bir anlayışla yürüttüğümüz imar plan notu revizyonu çalışmalarını kısa süre içerisinde tamamladık. Elinizdeki bu broşürü kentsel dönüşüm odaklı imar plan notlarımızla hangi yeniliklerin getirildiğini açıklayarak siz değerli vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz" dedi.

Rakamlarla Millet Bahçesi

30.000 metrekare yeşil alan

820 metrekare yürüyüş yolu

410 metrekare bisiklet yolu

3.200 metrekare etkinlik alanı

3000 metrekare çocuk oyun alanı

600 yetişkin ağaç

420 metrekare yürüyüş yolu

720 metrekare tematik bahçeler

1300 metrekare çim amfi

150 metrekare yaya köprüsü

100 metrekare pişirme alanı

1250 metrekare millet kıraathanesi ve sosyal tesis

150 metrekare mescit

5100 metrekare kapalı otopark

3850 metrekare piknik alanı

225 metrekare kütüphane alanı

2 adet futbol sahası

Egzersiz alanı

Seyir terası

Güngören Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181