İstanbul Başakşehir yeni belediye hizmet binasına kavuşuyor!
Başakşehir bölgesinde bugüne kadar tamamlanan ve devam eden olmak üzere yaklaşık 29 bin bağımsız bölüm inşasını gerçekleştiren Emlak Konut bölgede projeler geliştirmeye devam ediyor.

Türkiye’nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı Emlak Konut, kuruluşundan bugüne kadar, geliştirdiği konut projelerinin yanında eğitim tesisleri, camiler, resmi kurumlar gibi sosyal yaşama yön veren birçok proje geliştirmeye devam ediyor.

Başakşehir İlçesi ve Kuzey Yakası bölgesi için görüşlerini bildiren Emlak Konut Genel Müdürü Murat Kurum; “Planlı şehircilik anlayışının ilk örneklerinden olan Başakşehir’de 1995 yılından günümüze kadar çok ciddi yatırımlar yapıldı ve yapılmaya devam ediliyor. Başakşehir ilçemizde Emlak Konut olarak tamamlanan ve devam eden olmak üzere bugüne kadar yaklaşık 29 bin bağımsız bölüm, 328 derslikli 10 okul, 5 kreş, 3 sağlık tesisi ve 4 adet cami inşasına imza attık.

Özellikle İstanbul’un yeni yakası olarak nitelendirdiğimiz Kuzey Yakası bölgesi bulunduğu konum itibariyle, 3. Havalimanı, Halkalı – Havalimanı metro hattı Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Kuzey Marmara Otoyolu, İkitelli Şehir Hastanesi’nin yanı sıra yakın zamanda güzergahı açıklanan Kanal İstanbul gibi mega projelerin merkezinde yer alıyor. Daha önce Kuzey Yakası projemizle beraber bu bölgede 360.000 m²’lik bir şehir parkı, 37.000 m²’lik kent meydanı, otel, ofis gibi hem iş hem sosyal yaşama yönelik faaliyetler hayata geçireceğimizi açıklamıştık. Yakın zamanda kent meydanımızı ve meydanda bulunan 5.000 kişilik camimizi hizmet verecek hale getireceğiz.

Şimdide Kuzey Yakası bölgesinde yer alan Kent meydanında yeni belediye hizmet binasının inşaatı için Başakşehir Belediyesi ile protokol imzaladık. Kuzey Yakası bölgesi Yeni belediye hizmet binası ile inşası devam eden projeler tamamlandığında entegre ulaşım ağları, kent meydanı, ticari üniteleri, şehir parkı ve daha birçok sosyal donatısıyla, toplumun her kesimine hitap edecek gece gündüz yaşayan bir cazibe merkezi olma potansiyeli taşıyor. İnşallah devletimizin de desteği ile büyüyen ve gelişen Türkiye için katma değer oluşturmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

İstanbul’un en büyük meydanı, başakşehir kent meydanı
Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, 9 yıl önce kurulan belediyenin nitelikli hizmet binası olmamasına rağmen önce çocuklara ve gençlere okul, kütüphane, bilgi evi, spor parkları ve gençlik merkezi inşa ettiklerini belirterek, “400-500 bin nüfusa hizmet verecek güzel bir bina yapmanın zamanı geldi. Türkiye’nin ilk planlı kent meydanı olacak olan projede ilçemizin tüm kamu kurumlarının yer alacağı Başakşehir Kent Meydanına yüksek katlı olmayan güzel bir bina inşa ediyoruz. Bu projeyi gerçekleştirecek olan Emlak Konut’a da katkılarından dolayı çok teşekkür ediyoruz.” dedi. 

Artık, ülkeler değil, şehirler yarışıyor
“Artık, ülkeler değil, şehirler yarışıyor” diyen Kartoğlu, şöyle devam etti; “Dünyada şehirler sokaklarıyla, caddeleriyle ve meydanlarıyla konuşuyor ve konuşuluyor. 37.000 m²’likalanda inşa etmekte olduğumuz ve altında metro istasyonu ile otoparkın da yer alacağı Başakşehir Kent Meydanı Projemiz, yanı başındaki 360 bin metrekarelik Botanik Park ile birlikte İstanbul’un en büyük ve en güzel meydanlarından biri olacak.”

Yeni hizmet binası 5 bloktan oluşuyor
57.790 m2’lik kapalı alana sahip olan Başakşehir Belediye Hizmet Binası 5 bloktan oluşuyor. Bu blokları birbirine bağlayan omurganın avlulaşması ile de kamusal bir sosyal alan oluşturuldu. Yeni hizmet binası, Belediye ile ilgili birimlerin, birbirleri ile yakın ilişkide olacak şekilde bu bloklarda hizmet vermesi öngörülerek projelendirildi. Proje bünyesinde 470 araçlık kapalı otopark, 400 m2’lik kreş, erkek ve kadın spor salonları, 1 adet çok amaçlı salon, 4 adet konferans salonu bulunmaktadır. Belediye fonksiyonlarının yanı sıra Başakşehir Meydanı ile bütünleşik, kent ve insan ölçeğine uygun, çevresi ile beraber yaşayan proje tasarlanması hedefleniyor.

Başakşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181