İstanbul Beykoz'da mülkiyet, plan ve imar çalışmaları sonuçlanıyor!
Beykoz'luların yıllardır tamamlanmasını beklediği mülkiyet, plan ve imar çalışmaları sonuçlanıyor. Mülkiyet sorunu, 125 bin kişiye tapusuna kavuşturan 2/B Yasası'yla tarihe karıştı. Etaplar halinde çıkan planlarla artık Beykozlular düzenli şehir hayatına kavuşuyor. Çiğdem, Soğuksu, Çubuklu, Rüzgarlıbahçe ve İncirköy mahallelerini kapsayan 1'inci Etap İmar Planları tamamlandı. Bu adımla birlikte depreme dayanıklı, güçlü ve yeni konutlann inşasına artık başlanabilecek olan ilçe, etap etap planlı, nizami ve modern kent ihtiyaçlarının karşılandığı bir yapıya dönüşüyor.

İLÇENİN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK
Sağlıklı ve planlı bir kent oluşumu için, yeni kurulan Proje ve Planlama Bürosu, ilçeye özgün ve yerli projeler üzerinde çalışıyor.. İlçenin geleceğinin oldukça parlak olduğunu belirten Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek; "Mimari ve kent çehresini oluşturacak planlan sahada hazırladık. Hedefimiz 2019 yılında planlı ve imarlı bir Beykoz'a kavuşmak" dedi.

YERİNDE DÖNÜŞÜM OLACAK
Yılların getirdiği imar sorunu sebebiyle yeni yapıların inşa edilemediği ve mevcut binalarında büyük oranda ömrünü tamamladığı ilçede, halkın depreme dayanıklı ve sağlam konutlarda yaşaması için kentsel yenilemeye yönelik hazırlıklar da sürüyor. 'Yerinde Dönüşüm' ilkesiyle hareket eden Beykoz Belediyesi, bundan sonra sadece ilçenin sosyal doku ve değerlerini koruyan, geleneksel komşuluk kültürünü gözeten, sürdürülebilir çevreye, mevcut doğaya ve yeşile saygılı projelere onay verecek.

Star Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181