Sarıyer'de 700 gecekonduya tapu kararı çıktı!
Sarıyer Belediye Meclisi mülkiyet sorunu ile ilgili tarihi bir adım attı. Emirgan Mahallesi’nin büyük bölümünü de kapsayan alanın imar ıslah plan çalışması, Meclis toplantısından oy birliği ile geçti.

Halktan çok büyük bir katılımla yapılan toplantıda, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, her zaman toplumun çıkarlarını, kendi çıkarlarının üstünde tuttuğunu ve bu ilkeyle de hizmet verdiklerini belirterek, “Bu çalışmanın her bir boyutu yasal çerçeve içindedir ve İBB’den red yerse bilin ki, işin arkasında başka manevralar vardır” dedi.
 
TAPUDA İKİNCİ ADIM DA GEÇİLDİ
Emirgan Mahallesi’nde, “951 ada” olarak bilinen ve üzerinde yaklaşık 700 binanın bulunduğu 159 dönümlük alanın imar ıslah plan çalışması 2017’nin, pazartesi günlü ilk Meclis toplantısına gelmişti. Halk arasında imar affı olarak da bilinen tapu tahsis belgelerinin verildiği 2981 sayılı kanundan yararlanılması için yapılan çalışma, hafta başındaki toplantıda oy birliği ile komisyona havale edilmişti. Gecekondu mahalleleri için pilot olacak çalışma geldiği gibi yine oy birliği ile kabul edilerek, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi’ne gönderildi.
 
Halkın çok yoğun katılımı ile gerçekleştirilen Meclis toplantısı, şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Çalışmayla ilgili bilgi veren Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, göreve geldikleri ilk gün, Sarıyer’in halka arz edilmemiş arazilerini hemen İBB (İstanbul Büyük Şehir Belediyesi)’den istediklerini ve red edildiklerini belirterek, “Keşke İBB bugüne dek, bu arazileri üzerinde yaşayan insanlara devretseydi, bugün burada başka şey konuşacaktık. Her türlü itiraza rağmen ancak başarabildik. Bu çalışmada emeği geçen tüm akademisyenlere teşekkür ederim. Beykoz, Beşiktaş, tüm ilçe ve Türkiye’ye emsal oluşturacak bir çalışma oldu. Sarıyer ne kendine hizmet edeni, ne de vatanını unutur” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181