Başkan Aydın, Eyüpsultan kentsel dönüşüm projelerini anlattı!
Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın konuk olduğu ve sosyal medya üzerinden gelen soruların cevaplandığı programda, Akşemsettin mahallesindeki kentsel dönüşüm konusu gündeme geldi. Konuyla ilgili projenin bittiğini söyleyen Başkan Remzi Aydın, şu bilgileri verdi;

"Geçen hafta KİPTAŞ genel müdürümüzle görüşme yaptık. Yeşilpınar mahallemizdeki Sağlık Sokaktaki kentsel dönüşüm projemizden bahsedeyim. Projemiz bitti. Önümüzdeki günlerde projemizin görselini KİPTAŞ’tan arkadaşlarımız gelip asacaklar. Duyurularını yapacaklar.

ÖLÇÜMLEME YAPILACAK
Oradaki mahallemizde gecekondu ve apartman tarzı yapılaşmalarda ölçümleme yapılacak. Onların binalarının metrajlarına göre de onlara inşallah yeni projede daire verecekler.

Çok uygun şekilde, makul olacak şekilde, borçlandırmadan kira desteği sağlayarak gerçekten çok güzel yaşam alanı olacak şekilde orada yine o bölgede daire sahibi olacak vatandaşlarımız. Ben gerçekten çok beğendim projeyi.

BU SENE KAZMA VURULACAK
Güzel bir çalışma olduğunu gördüm. Birkaç gün içinde start alacak. Akşemsettin bölgemizde yine öğretmen blokları dediğimiz bir proje var bitti. Onunla ilgili yine önümüzdeki günlerde oradaki vatandaşlarımızla KİPTAŞ bir görüşme başlatacak. Onların beklentilerine uygun proje olduğunu düşünüyorum ben.

Oradan görüşmelerden çıkacak sonuca göre de orada proje yürüyecek. Öğretmen blokları ya da aşağıda gecekondulara göre proje şekillenecek. Ama proje bitti. Oradaki görüşmeden sonra bu sene inşallah her iki yerde de kazma vurulması hedefleniyor"

Karadolap ve Çırçır Mahallelerindeki kentsel dönüşümü de değerlendiren Başkan Remzi Aydın, şöyle devam etti;
“Yine Karadolap'ta Saya yokuşunun sol tarafında daha aşağıda olan kısımlarda da taslak projeler bitti. Onların son aşamaları değerlendiriliyor. İnşallah büyük bir aksilik olmazsa bu sene de yine Karadolap'ta ve Çırçır'da olmak üzere Çırçır Camisinin arkasındaki bölge olmak üzere üç tane bölgede kazma vurmayı planlıyoruz.

NİŞANCA’DAKİ ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR
İnşallah ilk etapta ilçemizde beş noktada yerinde dönüşüm projelerimizi KİPTAŞ ile başlatmayı planlıyoruz. Nişanca'daki çalışmamız devam ediyor. Orada tespitler bitmedi henüz. Mahalledeki binalarımızın zeminler ve diğer bilgiler oluşturma anlamındaki çalışmalar devam ediyor. Belediyemiz olarak biz yapıyoruz. Projemizde somut açıklayacağımız noktalar geldiği zaman zaten vatandaşlarımızla paylaşacağız”

Eyüpsultan Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181