Gülsuyu'nda kentsel dönüşüm sonbaharda başlayacak!
"İstanbul'un Balkonu" diye bilinen ve adı uyuşturucu çeteleriyle anılan Maltepe Gülsuyu ve Gülensuyu Mahalleleri'ndeki kentsel dönüşüm sonbaharda başlıyor. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, "Temennimiz Temmuz ayına kadar Büyükşehir gündemine gelmesi. Orada onaylıktan sonra sonbaharda bir adadan başlayarak Gülsuyu, Gülensu'dan kazmayı vurarak yerinde dönüşümü gerçekleştirmek istiyoruz" dedi. Başkan Kılıç, yerinde dönüşüm vurgusu da yaptı: "Çevre sakinleri kentsel dönüşümü mutlaka istiyorlar çünkü biz onlarla birlikte dönüşümü gerçekleştiriyoruz. Onlar istedi biz yaptık. Bizim herhangi bir dayatmamız söz konusu olmadı. Zaten temel anlayışımız, 'dayatan değil, danışan bir belediyecilik' anlayışımız olacak demiştik. 2 yıl boyunca biz mahalle sakinleriyle planlarımızı tartıştık hep. Onlara sorduk, anlattık. Onları ikna ettikten sonra planlar Maltepe Belediye Meclisi'ne geldi. Mahallerimizden sürülmek istemiyoruz diyorlar. Biz de onların orada kalması için elimizden geleni yapıyoruz."

DİNİ BAYRAMLARDA İKRAMİYE

Bu arada Belediye-İş Sendikası'na bağlı olarak çalışan 400 kadrolu işçiyle 2 yıl lık toplu sözleşme imzaladı. Maaşlara yüzde 18 zam yapıldı. İşçilere Ramazan ve Kurban bayramlarıyla, Muharrem ayı ve Noel'de ikramiye verilecek.

Habertürk Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181