İnvest İnşaat, Ayazağa bölgesinde 550 bin metrekarelik dönüşüm yaptı!
İnvest İnşaat, kentsel dönüşüm için 1.5 milyon metrekarelik alanın ayrıldığı Ayazağa bölgesinde 550 bin metrekarelik dönüşüm yaptı. İnvest İnşaat, eski bir sanayi bölgesi olan bölgede ilk dönüşüm projesini Evyap'ın arazisine Artaş İnşatla birlikte yaptıkları Vadi İstanbul projesiyle başlatmıştı. Son etabının da 3-4 ay içinde teslim edileceği projeden sonra bölgede 200 milyon liralık yatırımla Vadikoru projesine başladı. Hasılat paylaşım modeliyle yapımına başladıkları Vadi Koru projesinin tanıtım toplantısında konuşan invest İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Uçar, bölgde yaptıkları projelerle Ayazağa'nın kaderini değiştirdiklerini belirterek şöyle konuştu:" Vadi Koru Projesinin yapıldığı arazi eski bir fabrika alanıydı ve fabrika 31 bin metrekarelik alanı kapsıyordu. Biz ise ise arazinin 14 bin metrekaresine inşaat yapacağız. Arazilerin yüzde 40'ının kamuya terk edildiği bölgede inşaatlar bittiğinde 1940' lardan sonra daha yeşil bir bölge olacak" dedi. Bugüne kadar bölgede yaptıkları projelerle 550 bin metrekarelik alanın dönüşümünü yaptıklarını anlatan Uçar, "Ayrıca Göktürk'e kadar uzanan bölgede farklı parsellerde 38 bin metrekarelik yeni araziler topladık. Bu arazilerde 1.5 milyon metrekarelik bu dönüşüm alanı içinde yer alıyor" diye konuştu.

Yeni projeler yolda
Vadi Koru serisine devam edeceklerini söyleyen Bahattin Uçar, bu projenin dışında basın Ekspres yolu üzerinde Ekspres 24 adlı 25 katlı ofis ve ticari birimlerin yer aldığı projenin inşaatınabaşladıklarını ve yüzde 42'sini sattıklarını kaydetti. Bu projenin 2019 yılında teslim edileceğini ifade eden Uçar, ayrıca KüçükçekmeceGölü'ne paralel yapılan projelerinin de yüzde 25'ni sattıklarını belirtti. Zeytinburnu'nda 650 konut ve 100 ticari ünitenin olduğu bir proje yapacaklarını söyleyen Uçar, bir diğer projelerinin ise Başakport olduğunu açıkladı. Uçar, projede planlama işlemlerinin bittiğini aktardı.

ÜÇ TARAFI ORMANLA ÇEVRİLİ
İstanbul'un Maslak, Levent, Nişantaşı gibi noktalarının alternatifi olarak geliştirilen Ayazağa'da yer alan Vadikoru projelerinin üç tarafının Belgrad Ormanları'yla çevrili olduğunu kaydeden Uçar, içinde 242 konut, 84 ofis ve 12 ticari ünite bulunan Vadikoru projesinde konutların metrekaresi 8 bin TL'den, ofisleri ise 3 bin dolardan satışa sunduklarını kaydetti.Konutlar için 1-1.5 aydır yapılan ön talep döneminde çok fazla ilgi aldıklarını anlatan Uçar, "Bugün bu taleplere satışları başlatıyoruz. Muhtemelen ön taleplerle projenin satışa çıkan bölümünün yarısını satmış oluruz" diye konuştu. Uçar, Vadi istanbul projesinde konut alan birçok alıcının bu projeye ilgi gösterdiğini aktararak, "Taleplerin yüzde 27'si buradan geldi. Yatırım ve oturum amaçlı almak istiyorlar" dedi.

FİYATLAR 590 BİN TL'DEN BAŞLIYOR
1+1,2+1 ve 3+1 daire seçeneklerinin olduğu Vadikoru projesinde konutların büyüklüğü 67 metrekare ile 190 metrekare arasında değişiyor. Projede 1+1 dairelerin fiyatları 590 bin TL'den başlarken, 2+1'ler Imilyon TL ile 1 milyon 450 bin TL'den. 3+1 daireler ise 1 milyon 700 bin TL ile 1 milyon 900 bin TL'den satışa sunuluyor. Projede 0,97 den başlayan faiz oranlarıyla 120 ay banka kredisi kullanılabiliyor. Ayrıca şirket içi borçlandırma ile de satış imkanı sunuluyor.

Leyla İlhan / Dünya Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181