'Yıldıztabya kentsel dönüşüm projesi Türkiye'ye örnek bir proje olacak'!
Mahalle Buluşmaları kapsamında Yıldıztabya ve Karlıtepe Mahallesi sakinleriyle bir araya Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, “Mahalle konseptinde ve yatay mimari görünümündeki Yıldıztabya Kentsel Dönüşüm Projesi, Türkiye’ye örnek bir proje olacak” dedi.

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Mahalle Buluşmaları kapsamında Yıldıztabya ve Karlıtepe Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Başkan Usta, her iki mahallede devam eden çalışmalar hakkında vatandaşlara bilgi verirken, 2023 Vizyon Projelerini anlattı.

YILDIZTABYA’YA ÖRNEK KENTSEL DÖNÜŞÜM MODELİ
7 bölgede kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiğini hatırlatan Başkan Usta, “Yıldıztabya Projesi, Gaziosmanpaşa'da eşine rastlanılmamış bir mahalle konseptinde ve yatay mimari görünümünde bir proje olacak. Projenin içerisinde bulunan okul, cami, spor salonu, sağlık merkezi, otopark ve yeşil alanlarla Yıldıztabya Mahallesi'nin tamamına artı değer katacak, aynı zamanda Türkiye’ye örnek olacak bir konsept gerçekleştiriyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyemizin desteği ve yapmış olduğu kaynak aktarımı ile biz burada kentsel dönüşümü gerçekleştirmeye kararlıyız. İnşallah hızlı bir şekilde bu projeyi tamamlamış olacağız. Çünkü sizin mutluluğunuz, bizi daha çok mutlu edecektir” dedi.

3 YENİ METRO HATTI İLE ULAŞIMA KÖKLÜ ÇÖZÜM
Gaziosmanpaşa'da ulaşıma büyük kolaylık sağlayacak metro çalışmaları hakkında bilgiler veren Başkan Usta, “İlçemizde 4 istasyonu bulunan Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı çalışması tamamlanmak üzere. Bu yıl içerisinde hizmete girecek. Bu hat, ilçemizin ilk metro hattı olacak. Vezneciler'den başlayıp Gaziosmanpaşa Meydanı'ndan geçerek Arnavutköy'e, oradan da İstanbul Havalimanı'na ulaşacak bir diğer metro hattının da ihalesi bu yıl yapılacak. Yine Gaziosmanpaşa Meydanı ve Yıldıztabya'da olmak üzere ilçemizde 2 istasyonu bulunan Zeytinburnu-Gaziosmanpaşa-Kadıköy Metro Hattı projesi de tamamlandı. İnşallah bu 3 dev metro projesi ile ulaşım sorununu çözmüş olacağız. İlçemize hayırlı olsun” diye konuştu.

HER MAHALLEYE MİLLET KIRAATHANESİ, OTOPARK VE KAPALI PAZAR YERİ
2023 Vizyon Projeleri kapsamında her mahalleye Millet Kıraathanesi yapmayı planladıklarını ifade eden Başkan Usta, mahallelerin otopark ve pazar yeri sorununu çözecek çalışmalar yaptıklarını da söyledi. Başkan Usta, kapalı otopark ve kapalı pazar yeri alanlarının 2023 Vizyonu kapsamında tüm mahallelerde tamamlanarak vatandaşlara hizmete vermeye başlayacağını belirtti.

“ELEKTRİK KESİNTİSİ OLMAYAN BİR İLÇEYE KAVUŞACAĞIZ”
Enerji alt yapısı anlamında devrim niteliğinde bir projeyi hayata geçirmek üzere olduklarını belirten Başkan Usta, “Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'mızın desteğiyle Türkiye'de ilk kez uygulanacak Kapalı Ring sistemiyle kendi enerji ihtiyacımızı kendi ilçemiz içinde temin ediyor olacağız. Önümüzdeki yıldan itibaren inşallah elektrik kesintisi ve enerji sorunu olmayan bir ilçeye kavuşacağız” diye konuştu.

Gaziosmanpaşa Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181