Yüzde 20 kesinti ile Beykoz yerinde dönüşecek!
İBB Başkanı Mevlüt Uysal, 'Beykoz'un 50 yıllık imar ve kentsel dönüşüm sorununa ara almadan yerinde dönüşüm olacak. Beykozlular Beykoz'da kalacak" dedi.

'Beykoz Belediyesi mülkiyetinde bulunan 83 dönümlük alanın 63 dönümlük kısmında; mevcutta 531 konut, 43 işyeri olmak üzere 222 adet bina bulunuyor. Bu alana proje kapsamında bin 170 adet konut ve ticari alan yapılacak. cami ve park. sosyal donatı ve yollara ayrıldı. İnşaat yapılacak alan ve çevresinde bulunan 574 bağımsız bölüm için taşınma ve kira yardımında bulunulacak. 5 katlı binalarda yapılacak evler; 80 ile 180 metrekare aralığında olacak.

Beykoz'da yerinde kentsel dönüşümün ilk etabı başlıyor. Beykoz Tokatköy Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ilk etabının tanıtım toplantısı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Hanefi Dilmaç, MHP Beykoz İlçe Başkanı Oğuzhan Karaman, KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım ile ilçe sakinleri katıldı.

Beykozluların alkışları ve tezahüratları arasında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, kentsel dönüşümle birlikte bütün komşulukların ve anıların yaşandığı Törende İBB Başkanı Mevlüt Uysal in konuşmasının ardından, Tokatköy'de 2B Kanunu kapsamında tapusunu almaya hak kazanan 70 vatandaşa tapuları dağıtıldı. semtlere ait hafızanın silinmesi riskinin gündeme geldiğine dikkat çekerek, bunu önlemek için İstanbul'da kentsel dönüşümü yerinde yaptıklarını söyledi.

KİRA VE TAŞINMA YARDIMI YAPILACAK
Uysal, tapusuz arsası olan vatandaşların arazisine mevcut emsalle ne kadar inşaat yapılabileceğini hesaplayarak bundan yine yüzde 20 keseceklerini, geri kalan inşaat metrekaresinin de yüzde 40'ını vatandaşa ücretsiz vereceklerini kaydetti. Uysal, sözlerini şöyle sürdürdü; "Bütün bunları hesapladığımızda Tokatköy'de sizin 63 bin metrekarelik inşaata karşılık yeni projede 60 bin metrekare inşaat vermiş oluyoruz. Tapusu olmayan araziler için metrekaresi 700 liradan toplam ödenmesi gereken 44 milyon lira da vatandaşlardan alınmamış oluyor. İBB şirketimiz KİPTAŞ'ın yapacağı projeyi beğenip imzayı attığınız taktirde daire başına 1000 lira, dükkanlara bin 500 kira yardımı yapacağız. Ayrıca 2 kira miktarı kadar taşınma bedeli de ödüyoruz."

İSTANBUL'A ÖRNEK PROJE
Eskiden kim kimle komşuysa, oturduğu yere en yakın yerden konut verileceğini kaydeden Başkan Uysal, Projede okul, cami, kapalı otopark, park gibi bütün sosyal donatı alanları da yapıyoruz. Buradaki 75 metrekarenin altındaki daire sahiplerine bir prensip çerçevesinde bir avantaj da sağlayabiliriz. Şehri Sitare Projesi'ni İstanbul'a örnek bir proje olarak en hızlı şeklide yapacağız. Beykoz'un lüks semtinde insanlar nasıl yaşıyorsa Tokatköylüler de bundan sonra öyle yaşasın istiyoruz" ifadelerini kullandı. 

Yeni Şafak Gazetesi


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181