TOKİ Kayaşehir 2018 kura çekimi yapıldı!
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 2-11 Nisan 2018 tarihleri arasında başvuruları alınan yatay mimari ve mahalle konseptiyle geliştirilen İstanbul Kayaşehir Projesi'nin kuraları çekildi. Kura çekilişi 25 Nisan tarihinde Küçükçekmece Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Toplam 605 konutun çekilişinin yapıldığı kurada, ilk olarak 262 şehit ailesi ve gazilerin konutlarının verilmesiyle başladı. Ardından engelli başvurusundan öncelikli olarak  hak sahibinin konutları belirlendi. Geriye kalan engelli vatandaşlar ise 15 bin 232 kişilik listeye dahil edilerek kura çekilişi yapıldı.

Dost eli kuruluş TOKİ 
TOKİ Başkan Ergün Turan, yaptığı açıklamada TOKİ’nin nitelikli sosyal konut üreten dost eli bir kuruluş olduğunu belirterek, "TOKİ, olarak insanımızın en temel gereksinimi olan barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla ülkemizin dört bir yanında yeni yerleşim alanları kuruyor ve onlarca konut projesini hayata geçiriyoruz. Üretim felsefemizin temelini dar ve orta gelirli vatandaşlarımıza dönük sosyal konut projelerimiz oluşturuyor. Piyasa koşullarında ev sahibi olması güç olan dar ve orta gelirli vatandaşlarımız için yıllardır “dost eli” yaklaşımıyla hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Amacımız hiç konut sahibi olmamış vatandaşlarımızı konut sahibi yapmaktır" dedi.

Engelli vatandaşlar, şehit aileleri ve maluller ile emekliler yönelik konut üretimlerini de devam ettiklerini belirten Turan,  "Dar ve orta gelir grubundaki vatandaşların yanı sıra yıllardır toplumun “dezavantajlı” kesimlerine de yüksek bir hassasiyetle hizmet vermeye devam ediyoruz.  Başta şehit yakınlarımız ve gazilerimiz olmak üzere engelli ve emekli vatandaşları “dost eli” anlayışıyla ev sahibi yapma gayreti içindeyiz" ifadelerini kullandı.

Kayaşehirde sadece TOKİ’nin ürettiği konutlarda oturacak kişi sayısının yaklaşık 100 bin civarında olacağına vurgu yapan Turan, "Kurası çekilen yeni projemiz ise TOKİ’nin yatay mimari ve mahalle konseptinde gerçekleştirdiği bir projedir. Mahalle Konsepti dediğimiz; farklı gelir gruplarından insanların bir araya geldiği; dükkânları, bisiklet yolları, spor alanları, meydanları, kafeleri, restoranları ve camilerin bulunduğu doğal yaşam alanlarından oluşmaktadır. Ayrıca bu projede vatandaşlarımızın tüm sosyal ihtiyaçları da göz önünde bulundurulmuştur" dedi.
Toplam 605 adet konuta yoğun bir başvurunun olduğunu söyleyen Turan, "Bu konutlara 10 gün içinde toplam 16 bin 161 başvuru olmuştur.   Bu başvuruların içinde 667 engelli vatandaşımız ve 262 şehit ailesi bulunmaktadır"dedi.

"Biz gönülden isterdik ki, bu kuraları çekmeyelim ve müracaat eden bütün vatandaşlarımıza konut verelim" diyen Turan, “Biz TOKİ olarak vatandaşlarımızı konut sahibi yapmaya devam edeceğiz. Kurada isimleri çıkmayan vatandaşlarımız üzülmesinler, İnşallah bir başka projede onları da ev sahibi, mülk sahibi yaparız" ifadelerini kullandı.

TOKİ'nin, devletin genel bütçesinden pay almadan kendi geliştirdiği bir sistemle sosyal konut üreten bir kurum olduğunu vurgulayan Turan, "Konutların hayırlı olmasını diler, sağlık, sıhhat ve mutluluk içinde oturmanızı temenni ederim" dedi.

TOKİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181