TOKİ Kayaşehir'e 8 bin başvuru geldi!
TOKİ'nin Kayaşehir'de satışa çıkardığı 605 konuta 1 hafta içinde 8 bin talep geldi. Başvuruların 11 Nisan'a kadar devam edeceği projede, daire fiyatları 160 bin TL'den başlıyor. Konut satın almak isteyen vatandaşların ev sahibi olmaması gerekiyor 

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından İstanbul Kayaşehir'de satışa sunulan 605 konuta bir hafta içinde 8 bin başvuru yapıldı. Satışa sunulan 605 konutun 160 bin TL'den başladığını belirten TOKİ Başkanı Ergün Turan, "Burası bir sosyal konut projesi ama orta gelir grubuna hitap ediyor. Ancak yine de konut sahibi olmama şartımız var. Konutlarımızın taksitleri 677 TL'den başlıyor. Konutlarımızın satış işlemleri yüzde 25 peşinat bedeliyle 120 ay vade ve yüzde 40 peşinat bedeliyle 144 ay vade seçenekleriyle gerçekleştirilecek" diye konuştu.

SON BAŞVURU 11 NİSAN'DA
Turan, projeye başvuru bedelinin 5 bin TL olduğunu, konut sahibi olamayan vatandaşlara 2 Mayıs'ta geri iade edileceğini açıkladı.

İstanbul Kayaşehir'de konut sahibi olmak isteyen vatandaşların başvurularını 11 Nisan'a kadar ilgili kamu bankasına yapması gerektiğini bildiren Turan, konutlar için 25 Nisan'da kura çekiminin yapılacağını kaydetti. 2014 yılının ilk yarısında yeni üretim disiplinleri ve yeni üretim modellerini hayata geçirmeye başladıklarını söyleyen Ergün Turan, "Bu doğrultuda yatay mimari, yöresel mimari, semt kültürünü barındıran mahalle konsepti ve kalite unsurlarını temel hareket noktalarımız olarak belirledik" dedi.

Turan, Kayaşehir'de satışa sunulan konutları görmek isteyenlerin örnek daireleri gezerek tanıtım ofisinden bilgi alabileceklerini söyledi.

'SEKTÖRÜN GÜCÜNÜ GÖSTERİYOR'
Ergün Turan, orta gelirli vatandaşlar için ürettikleri 605 konuta olan ilginin, sektörün temsilcileri açısından yönlendirici olacağını ifade ederek, "Vatandaşlarımızın talebi sektörümüze güç veriyor. Gelen bu ilgi sektörümüzün gücünün ve önümüzdeki dönemde daha da büyüyeceğinin göstergesidir" dedi. Sosyal konut ürettikleri için vatandaşların kira öder gibi, hatta daha düşük bir bedelle konut sahibi olabildiğini vurgulayan Turan, "Sosyal devletin en önemli yansıması vatandaşın barınma ihtiyacını karşılamasıdır. idare olarak bunu gerçekleştiriyoruz. Konut talebinde bir azalma yok, tam tersine Türkiye'nin her yerinde 5-10 katı taleple karşılaşıyoruz. 300 konut yapıyorsak 3 bin talep geliyor" diye konuştu.

Habertürk Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181