İzmir'e 450 dönümlük kent park müjdesi!
Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan, geçtiğimiz Nisan ayında Başbakan Binali Yıldırım ve Çevre Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin katılımı ile temeli atılan Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ayrıntılarını Egeli Sabah'a anlattı. Varan, dönüşümün tamamlanmasıyla birlikte İzmir'e yaklaşık 450 dönümlük kent park projesinin de kazandırılacağını söyledi. Türkiye'de ilan edilen en büyük kentsel dönüşüm alanlarından biri olma özelliğini taşıyan Uzundere Kentsel Dönüşüm alanında çalışmalar etap etap hayata geçirilecek. 1. etabın 101.4 hektarlık bir alam kapsadığını belirten Varan, söz konusu alanda yapılan planlama çalışması sonucu; yaklaşık 4 bin 250 konut, 2 bin 900 ticari birim ile bir anaokulu, bir ilkokul, bir ortaokul, bir lise ve 3 cami bulunacağını söyledi. Varan, "14 bin nüfusun yaşaması planlanan birinci etapta yaklaşık 235 bin metrekare büyüklüğünde kent park ve yeşil alan düzenlemesi de yapılacak. Bakanlığımızın temel amacı, yara sarma değil yara almama anlayışını hakim kılmaktır" dedi. Varan ayrıca, yapılacak olan plan ile 540 hektarlık alanın yaklaşık 110 bin kişilik bir nüfusu barındırması ve yaşayacak olan nüfusun ihtiyacı olan tüm donatıların alanda yer almasının hedeflendiğini söyledi. 2012 yılı verilerine göre İzmir'de kişi basma düşen yeşil alan miktarı 5.13 metrekare iken, 2015 yılında bu sayının 13 metrekareye yükseldiğine dikkat çeken Varan, İzmir'in halen kentsel dönüşümün nefes alacak" dedi daha üç büyük kent arasında yeşil alan miktarı açısından en fakir kent olduğuna dikkat çekti. Varan; "Yapılması planlanan 450 dönümlük kent parkı, Şaşalı Doğal Yaşam Parkı, Aşık Veysel Rekreasyon Alanı ve İzmir Fuar Alanı da dahil olmak üzere karşılaştırıldığında İzmir'de yer alan en önemli kentsel yeşil alanlardan biri olacaktır" diye konuştu. Proje kapsamında, Aralık 2012'de Bakanlar Kurulu tarafından riskli alan ilan edilen Karabağlar'daki 540 hektarlık alanda 450 dönümlük kent parkı oluşturulacak.

860 LİRA KİRA YARDIMI
İzmir'de 30 Nisan 2017 tarihi itibari ile toplam 31 bin 815 bağımsız birimden oluşan 13 bin 381 binanın, 'Riskli Yapı' olarak onaylandığına dikkat çeken Varan; "Yine kanun kapsamında riskli yapı tesisi işlemi onaylanan binalarda Bakanlıkça belirlenen şartlara haiz olan maliklere 18 ay boyunca kira yardımı yapılmakta olup; 2017 yılı İlimiz için belirlenen kira yardım tutarı 860 TL'dir" diye konuştu.

Sabah Egeli Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181