İzmir'de kentsel dönüşüm hız kazanacak!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karabağlar'ın Uzundere ve Yurtoğlu mahallelerinde 320 dönüm alanı kapsayan kentsel dönüşümde ilk etabı başlatıyor. İki yıl önce "yerinde" ve "uzlaşma" ilkesiyle başlanan çalışmalarda yüzde 100 uzlaşma sağlanan 44 dönümlük alanda yapım aşamasına gelindiği açıklandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Uzundere'de dokuz bloktan oluşacak 280 konut ve 33 işyeri için yapım ihalesine çıkılacağını duyurdu.

Hızla devam edecek
Projenin uygulanan model açısından ve gerçek anlamda Türkiye'nin ilk kentsel dönüşümü olacağmı vurgulayan Kocaoğlu, müteahhitlere "Kent adına bu ihaleye girin" çağrısı yaptı, "Eğer ihaleye katılan olmazsa da biz kendimiz yaparız. Türkiye'deki bu ilk örneği gösterip geliştirmeye kararlıyız" diye konuştu. Kocaoğlu, alanda tapulara kadar her şeyin hazır olduğunu müteahhide sadece binaları ve altyapıları yapmanın kaldığını söyledi. Çocuk oyun alanları, spor alanları, yeşil alanları, yolları da belediyenin yapacağını kaydetti. Bölgede yüzde 70-80 oranında uzlaşma sağlanan adalar olduğunu aktaran Başkan Kocaoğlu, ilk etabm ardından yeni ihalelerin geleceğini söyledi, ilk örnekle kentsel dönüşümün İzmir'de hız kazanacağını ifade etti.

Hak sahibi kazanacak
Projede, müteahhidin maliyeti ve kazancı dışmda oluşacak tüm parasal değerin mülkiyet sahiplerine eşit olarak dağıtılacağını da belirten Başkan Kocaoğlu, Büyükşehir olarak kendilerine de bu işin onurunun kalacağını söyledi. Dokuz bloktan oluşan projede, 98 ile 130 metrekare arasında değişen, 2+1 ve 3+1 farklı konut tipleri bulunuyor. İşyerlerinin büyükükleri ise 30 metrekare ile 230 metrekare arasında değişiyor. Uzundere'nin ardından, 13 bin konutluk Aktepe-Emrez'de ihaleye çıkılacağı, sonra sıranın Bayraklı ve Ballıkuyu'ya geleceği de açıklandı.

Posta Ek Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181