İzmir Uzundere kentsel dönüşüm projesi 2. etabı Ocak ayında başlıyor!
İzmir’in Karabağlar ilçesi Uzundere semtinde geçtiğimiz yıl başlayan yerinde dönüşüm projesinin ikinci etabında nihayet beklenen haber geldi. Dün iki ayrı kentsel dönüşüm projesi için ihaleye çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Uzundere’ye talip firma bulurken, Ege Mahallesi’nde ise yine erteleme kararı aldı.

İzmir genelindeki 7 ayrı bölgede kentsel dönüşüm çalışması yürüten Büyükşehir Belediyesi, ilk etabı büyük ölçüde tamamlanan Karabağlar ilçesi Uzundere semtindeki dönüşüm çalışmalarının ikinci etabında temel atmaya hazırlanıyor. Yapılan iki ihaleye de teklif gelmeyince ertelenen projenin yapılan üçüncü ihalesinde ise tek teklif geldi. Yaklaşık maliyeti 107 milyon 513 bin lira olarak belirlenen ve toplam 24 ayda tamamlanacak proje için Salihoğlulları İnşaat teklif sundu. İhale komisyonu tarafından yapılacak nihai değerlendirmenin ardından önümüzdeki hafta kesin sonuç açıklanacak. Ocak ayında yüklenici firmaya yer teslimi yapılarak temel atılacak ve ardından projenin ikinci etabı da resmen start alacak. Uzlaşmaların tamamlandığı 19 bin 974 metrekare büyüklüğündeki Uzundere’deki ikinci etap dönüşüm alanında toplam 12 blok, 422 konut ve 40 işyeri daha yapılacak. 67 bin 353 metrekarelik alanda hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesinin 2020 yılında tamamlanması ve hak sahiplerine anahtar teslimi yapılması planlanıyor.

Belediyenin bir diğer önemli projesi olan ve kent merkezindeki konumu nedeniyle kritik öneme sahip Ege Mahallesi’ndeki dönüşüm çalışmasında ise yüzler bu sefer de gülmedi. Roman vatandaşların yoğunlukta bulunduğu semtte halk ile uzlaşan Büyükşehir Belediyesi, projesi hazır olan, tüm onayları da alınan dev proje için çıkılan son ihalede de teklif gelmediğinden ötürü bir kez daha erteleme kararı aldı. Umutlar 2018 yılına kaldı. 7 hektar büyüklüğündeki dönüşüm alanının 9 bin 319 metrekarelik ilk etabında toplam 332 milyon 729 bin liraya mal olması beklenen yatırım için Ocak ayında beşinci kez ihaleye çıkacak. Kat karşılığı yapılacağından ve düşük kar getireceği gibi gerekçelerle yüklenici firmalardan şimdiye kadar ilgi görmeyen dönüşüm projesine göre, toplam 33 ayda ticaret, ofis, konut bloğu ile 2 adet konut B bloğu inşa edilmesi hedefleniyor. Bölgedeki 572 yapıdan toplam 809 birimin dönüşüme gireceği proje sayesinde Ege Mahallesi’nde sosyal dönüşüm ve ekonomik gelişim de sağlanması hedefleniyor.

Erman Şentürk / Ege Telgraf Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181