Konak Beştepeler planı askıya çıktı!

Konak Belediyesi, Gültepe’nin ardından ikinci büyük kentsel dönüşüm hamlesi olan Beştepeler planını da askıya çıkardı. Plan, bir ay süreyle Konak Belediyesi’nin resmi web sitesi ile Yağhaneler Hizmet Binası’nda askıda kalacak. Bu süreçte teknik ekipler de Yağhaneler’de görev başında olacak ve vatandaşlara bilgilendirme yapacak.Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “Gültepe’de olduğu gibi süreci tüm şeffaflığıyla ve halkımızla birlikte sürdüreceğiz” diye konuştu.

Gültepe imar planını askıya çıkarıp, vatandaşların merak ettiği her soruyu yanıtlamak için koordinasyon merkezi kuran Konak Belediyesi, kentsel dönüşümdeki ikinci büyük hamlesi Beştepeler planı için de aynı yolu izledi. Konak Belediyesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi meclislerinden tüm partilerin oy birliğiyle geçen Beştepeler planı, 11 Ekim ile 9 Kasım tarihleri arasında 30 gün süreyle, Konak Belediyesi resmi web sitesi ile Yağhaneler Hizmet Binası’nda askıya çıkarıldı.Vatandaşların planlarla ilgili ayrıntılı olarak bilgilendirilmesi amacıyla Yağhaneler Hizmet Binası’nda teknik ekip de görevlendirildi.

30 gün askıda kalacak

Dayıemir, Dolaplıkuyu, İmariye, Selçuk, Aziziye, Tınaztepe, Duatepe, Kocatepe, Çimentepe, 1. Kadriye, 2. Kadriye, Hasan Özdemir, 19 Mayıs ve Zafertepemahallelerini kapsayan, Beştepeler Bölgesi 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu, 11 Ekim ile 9 Kasım tarihleri arasında, 30 gün süreyle askıda kalacak. Planlar bu süre içinde Konak Belediyesi’nin resmi sitesi www.konak.bel.trüzerinde ve çalışmadan sorumlu Etüd Proje Müdürlüğü’nün de bulunduğu Yağhaneler Hizmet Binası’nın giriş katında incelenebilecek.Teknik ekipler de askı süresi boyunca mesai saatleri içinde,Yağhaneler Hizmet Binası’nda vatandaşlara planlar hakkında detaylı bilgilendirme yapacak.

Üç boyutlu model de sergileniyor

Plan detaylarına bir ay boyunca Konak Belediyesi’nin web sitesinde yer alanlink üzerinden mahalle, sokak adı ve kapı numarasıyla sorgulanabilir olarak da erişilebilecek.Planlara askı süresinde Konak Belediyesi’nin İOS ve Android mobil uygulamaları üzerinden de ulaşılabilecek. Planın bölgede oluşturacağı dokuyu ve silueti ortaya koymak üzere hazırlanan 3 boyutlu modelleme çalışmaları da Yağhaneler Hizmet Binası’nda askı süresinde sergilenecek. İtiraz dilekçeleri de Yağhaneler Hizmet Binası’nda kabul edilecek.

“Süreci şeffaf bir şekilde yürüteceğiz”

Vatandaşların askıya çıkan plana kolay erişebilmesi ve detaylı bilgi alabilmesi için her hazırlığı yaptıklarını söyleyen Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “Vatandaşlarımız askı süreci boyunca web sitemizden, belediyemizin mobil uygulamalarından planlara ulaşabilir. Ayrıca Yağhaneler Hizmet Binamıza giderek hem planları inceleyebilir hem ayrıntılı bilgi alabilirler. Vatandaşlarımız planlara bakacak, yerini bulacak ve varsa itirazını yapacak. Teknik ekibimiz de askı süresi boyunca vatandaşa yardımcı olacak. Hemşehrilerimizin aklındaki tüm soruları yanıtlayacağız ve ‘vatandaşa rağmen’ değil, vatandaşla birlikte adım atacağız” diye konuştu. Kentsel dönüşümde şeffaflık ilkesiyle hareket ettiklerini vurgulayan Batur, “Gültepe’de olduğu gibi süreci tüm şeffaflığıyla ve halkımızla birlikte sürdüreceğiz. Sürecin tüm aşamalarını muhtarlarımızı, halkımızı, tüm unsurları bilgilendirerek, şeffaf bir şekilde yürüteceğiz. Halkımız her zaman değişikliklerden haberdar olacak” dedi.

Muhtarlara ve halka özel mesaj

Konak Belediyesi, Beştepeler bölgesinde yer alan 14 mahalle muhtarına yazı ve kısa mesajla (SMS) planın askıya çıkarıldığını duyurdu. Bölge halkına da askı süreciyle ilgili bilgi SMS’le iletildi.

50 bin kişiyi etkileyecek

İzmir’in en eski mahallelerine ev sahipliği yapan, şehrin köklü tarihini, belleğini barındıran Beştepeler’de 14 mahalleyi, yaklaşık 200 hektarlık bir alanı kapsayan plan, 50 bin kişilik bir nüfusu çağdaş ve modern bir yaşam alanına kavuşturacak. Sosyal donatı alanlarının çoğaltıldığı planda, 19 Mayıs, Hasan Özdemir ve 1. Kadriye mahalleleri arasında kalan bölge için, iki vagonun birbirini karşı ağırlıklarıyla etkilemesi prensibiyle çalışan füniküler sistemi dikkat çekiyor. Ulaşıma çevreci bir çözüm sunan füniküler hattın 500 metrelik bir güzergâhta hareket etmesi planlanıyor.

Konak Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181