Bornova'ya 600 milyon liralık yeni proje; Altın Orman
Gordion Grup, Bornova Altındağ'da doğa ile içice bin 215 konutluk Altın Orman kuruyor.

2020'DE TESLİM
Başkan Başalma, 600 milyona mal olacak projenin 30 Ağustos 2020'de teslim edileceğini söyledi. 

Bornova'ya 600 milyon liralık Altın Orman projesi 
Gordion Grup tarafından Bornova Altındağ'da hayata geçirilen bin 215 konutluk Altın Orman, doğayla içice konumu, eşsiz körfez manzarası ve ulaşım olanaklarıyla beğeni kazanıyor. 600 milyon liraya mal olacak proje 30 Ağustos 2020'de teslim edilecek.

Ankara merkezi Gordion İnşaat'ın hayata geçirdiği, Uçan Yol projesinin yanında yer alan Altın Orman, geniş sosyal donatılarının yanında özellikle çocukların özgürce oyun oynayabilecekleri, doğayla iç içe olabilecekleri ve spor yapabilecekleri 38 bin metrekarelik alana yapılıyor. Altın Orman projesinde havuz, süs havuzları, basketbol sahası, mini futbol sahası, evcil hayvanların gezeceği özel serbest alanlar, hayvan bakım ünitesi, çocuk oyun alanları ve parkları, orman içinde ağaç ev, koruluk içerisinde piknik alanları, pergoleler, yürüyüş yolları, hobi bahçeleri, meyve bahçeleri, doğal koruluk, fıtness, sauna, sukuaj, çok amaçlı salon, bisiklet kullanım parkı olacak.

FARKLI SEÇENEKLER
Altın Orman'ı doğa, çevre ve insan dostu bir proje olarak konumlandırdıklarını söyleyen Gordion Group Yönetim Kurulu Başkanı Metin Başalma, daire başına 25 metrekare yeşil alanla ve kendine ait korusuyla Avrupa standartlarının üstünde bir peyzaj alanı tasarladıklarına dikkat çekti. 36 yıllık tecrübe ve 300 aşkın proje ile sektörde hizmet verdiklerini belirten Başalma, "38 bin metrekarelik toplam arsa alanımızda 15 bin metrekare doğal koruluk ve 11 bin metrekare peyzaj alanı ile sizlere yeşili, hakim olduğu deniz manzarası ile de mavisi bol bir yaşam alanı sunmak istedik" dedi. Daireleri 30 Ağustos 2020'de sahiplerine teslim edeceklerini de dile getiren Başalma, Derin Yeşil Mimarlık Grubu tarafından gerçekleştirilen ve proje konseptini de uluslararası HOK Mimarlık ofisinin üstlendiği Altın Orman'da, 1 + 1,2 + 1, 3 + 1 az sayıda 4+1 gar den tip olmak üzere toplam bin 215 adet konut yer aldığını sözlerine ekledi. Evcil hayvanların kalacağı konforlu bir otel de bulunuyor.

DEPREME KARŞI FORE KAZIKLAR
Başalma, "Zemin iyileştirmesinde betonarme fore kazıklarının toplam boyu 26 bin 500 metre olacak. Zemin yapısı iyi olmasına rağmen, temel altına 80 ve 120 cm çapında yaklaşık 30-35 metre boyunda toplam 818 adet betonarme fore kazık takılarak temel altında zemin iyileştirilmesi yapılacak. Ayrıca, fore kazıkların üzerine 250 cm yüksekliğinde radye jenarel temel yapılacaktır. Binaların temel ve betonarme hesapları son deprem yönetmeliğine göre güçlendirilmiştir" diye konuştu.

Mehmet İnmez / Habertürk Egeli Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181