Quattordici evleri sahipleriyle buluşmaya hazırlanıyor!
İzmir, Alaçatı'da yaptığı projelerle dikkat çeken Veryeriler İnşaat son projesini Ayasaranda Koyu'nda hayata geçiriyor. Quattordici projesindeki evleri sahipleriyle buluşturmaya hazırlandıklarını anlatan Veryeriler İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Alpan Veryeri, "Yaklaşık 3 bin 300 metrekare alana kurulan proje, 8 ev ve 1 otel ünitesinden oluşuyor" dedi.

ÖZEL BAHÇESİ VAR

Yaklaşık 15 yıldır İzmir Alaçatı bölgesinde köy içinde muhtelif yerlerde 400 adete yakın taş ev yaptıklarını anlatan Alpan Veryeri, yeni projelerini şöyle anlattı: "Alaçatı merkezdeki taş evlerimizin dışında, Veryeriler İnşaat olarak en yeni ve en farklı projemiz Quattordici, Ayasaranda Koyu'nda ev sahipleriyle buluşmaya hazırlanıyoruz. Bu projede her evin 250-300 m2 arası bahçesi, özel yüzme havuzu ve kapalı otoparkı bulunuyor. Ortalama 200 m2'den oluşan evlerin terasları 45 ve 60 m2 arasında değişiyor. Denize sıfır ve Sakız Adası manzaralı projenin kendine özel plajı ve ahşap iskelesi de var. Alaçatı Marina'ya yürüme mesafesinde olan Porto Dieci projemiz ise Alaçatı Port'ta yer alıyor. Bu projede 4 adet 125 m2 triplex ev tasarladık. Her evin 250 m2 bahçesi ve port manzarası var. Taş evlerimizde olduğu gibi bu evlerde de 12 ay yaşanabilecek."

FİYATLAR ARTIYOR

Alaçatı'daki ev sahiplerinin genelde İstanbul, Ankara ve İzmir'den geldiğini anlatan Alpan Veryeri, şunları söyledi: "Yüzde 5 oranında yabancı uyruklu ev sahibi de var. Belli bir yaşam tarzını benimseyen ve büyükşehirlerin, sanayi kentlerinin yoğunluğundan uzaklaşmak isteyen birçok kişi Alaçatı ve civarında ev alarak burada 4 mevsim yaşamaya başladılar. Alaçatı'yı bir kaçış yeri olarak görüyorlar. Alaçatı, eşsiz doğası, sörf merkezi, denizi ve mekanlarıyla son yılların cazibe merkezi haline geldi.

Ev ve arsa fiyatlarını 10 yıl önce ile karşılaştırırsak çok ciddi artışlar olduğunu görebiliriz. Eski taş evler 2003 yılında 20 bin dolar iken bugün taş ev fiyatları 450 bin ile 2 milyon dolar arasında değişkenlik gösteriyor. Evlerin kullanım alanları ise arsanın imarına göre bodrum kat ile birlikte 100 metrekareden başlayarak 750 metrekareye kadar çıkabiliyor.

2003 yılında 10 bin dolar olan arsalar ise bu yıl 500 bin dolar. Yine 5 yıl önce metrekaresi 1000 lira civarında olan arsa fiyatları bugün 2 bin lira üzerinden işlem görüyor. İnşaat şirketlerinin yakın markajında olan bölgede firmalar arsa satın almaya ya da arsa sahipleri ile kat karşılığı anlaşmalar yapmaya devam ediyor."

Hürriyet Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181