TOKİ İzmir Kınık konutlarının fiyatları belli oldu!
Özellikle İzmir'in çevre ilçelerinde projelerini hayata geçiren Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), özellikle Manisa'nın Soma ilçesinde bulunan madenlerde çalışan madencilerin yaşadığı Kınık'ta da proje hazırladı. İlk etapta vatandaşlardan gelen istekler doğrultusunda planlanan proje kapsamında 271 konutun yapılması kararlaştırıldı. 29 Eylül tarihinde yapılacak ihaleyle birlikte çalışmalar başlayacak. Değerlendirmelerin ardından yüklenici firmaya yer teslimi yapılarak inşaat başlanacak. 550 gün, yani yaklaşık 19 ay sürecek inşaatın ardından evler kura ile sahiplerini bulacak.

FİYATLARI BELLİ OLDU
Geçtiğimiz aylarda Toplu Konut İdaresi İzmir Talep Satış Uzmanları Sedat Başçı ve Süleyman Hilmi Önal tarafından Kınık'ta vatandaşları bilgilendirmek adına toplantılar yapıldı ve proje anlatıldı. Toplantı sonrasında 271 konut kapasiteli projede alt gelir grubuna ait 76 metrekare 2 + 1'den oluşan dairelerin 4 bin lira başvuru bedeli ile 3 + 1 konutlar için belirlenen 6 bin lira başvuru bedeli Mayıs ayında toplandı. Evlerin geri kalan bedelleri ise taksitlerle toplanacak. 240 aya kadar taksitlendirilecek evlerin fiyatları ortalama 2+1 daire için 112 bin 750,3 + 1 daire için ise 165 bin 500 lira olacak. Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, TOKİ'nin girişiminin ilçede büyük memnunluk yarattığını söyledi.

Ali Ardas Perk / Habertürk Egeli Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181