TOKİ İzmir Selçuk projesinin temeli Nisan ayında atılacak!
Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı muhtarlarla buluştu. Selçuk’ta devam eden projeler ve çeşitli kurumlar tarafından yapılan işler hakkında bilgi veren Başkan Bakıcı muhtarların mahalleleriyle ilgili görüş ve önerilerini dinledi.

Muhtarlarla bir araya geldiği toplantıda “ Projelerden önce dostluğa, sevgiye, saygıya ihtiyacımız var diyerek sözlerine başlayan Başkan Bakıcı; “ Her şeyi yapabilirsiniz; yollar, köprüler, tesisler ama insana dokunamazsanız yaptıklarınızın tümü eksik kalır. Her şeyden evvel kardeşliğe, dostluğa, sevgiye ve saygıya ihtiyacımız var. Ben kendime birinci ödev olarak bunları öngördüm. Bu yolda da yürümeye devam ediyoruz” dedi.   

Selçuk’un yaşanmak için çevre ilçe ve illerin arasında tercih edilen bir kent olduğunu belirten Başkan Bakıcı toplantıda ; “ Selçuk’ta içme suyu, doğal gaz ve enerji hatlarının yer altına alınmasıyla sebebiyle yapılan kazılarla ilgili eleştiriler alıyoruz.  Şunu rahatlıkla ifade edebiliriz ki; ben ve ekip arkadaşlarım ilçemizde bu çalışmaların çok daha sağlıklı bir şekilde yürümesiyle ilgili elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Özellikle çarşı içerisindeki çalışmalar AYKOME ile birlikte koordinasyon içerisinde gerçekleşiyor” dedi.

Selçuk’un yaşam kalitesi yükselecek
Toplantıda özellikle Selçuk’un merkez mahallelerinin muhtarlarından yolların durumu ile ilgili gelen şikayetlere değinen Başkan Bakıcı; “İZSU, doğal gaz ve elektrik hatlarının yer altına alınmasıyla ilgili çalışmalar hızlı bir şekilde ilerliyor. Benim tahminin 2019 yılında bu çalışmaların biterek Selçuk’un yollarının düzeleceği yönündedir. Kentimiz hızlı bir alt yapı sürecine girdi. Vatandaşlarımızın siz muhtarlara şikayetlerini  ilettiğini biliyorum. Bu çalışmalar sona erdiğinde gerçekten doğal gaz gibi, içme suyu gibi kazanımlar Selçuk halkının yaşam kalitesini yükseltecek” dedi. 

Selçuk’a ziyaretçi sayısı artacak
Selçuk’ta devam eden projeler hakkında da bilgi veren Başkan Bakıcı; İZBAN’ın üçüncü hattının tamamlanmasıyla bahar ve yaz aylarında Selçuk’a ziyaretçi akınının yaşanacağını ve bu durumun da kent ekonomisine olumlu yansıyacağını belirterek; “ Selçuk’a yapılan yatırımlarda iyi bir noktadayız. İZBAN’ın üçüncü hattı ile ilgili tamamlanma sürecinde sona gelindi. Nisan ayından itibaren gidiş geliş seferleri 16 dakikalık aralıklarla gerçekleşecek. Bu bahar ve yaz aylarına Selçuk’un yerli ziyaretçi sayısı açısından büyük bir artış yaşanacak. Bundan esnafımız en iyi şekilde istifade edecek. Bu ilçemizin ekonomisi açısından oldukça önemlidir.

TOKİ Nisan’da başlayacak
Doğal gaz kullanan hane sayısının 168’e ulaştığı bilgisini veren Başkan Bakıcı TOKİ ile ilgili çalışmaların Nisan ayında başlayacağını ve sadece kuzey kısmında 581 konut olacağını belirtti.  TOKİ, doğal gaz, antik kanal, hükümet konağı, teleferik, meydan projesi gibi projelerin ancak devlet desteğiyle gerçekleşecek büyük projeler olduğunun altını çizen Başkan Bakıcı; Büyük projelerin gerçekleşmesinde hükümetimizin Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın, AK Parti İzmir Milletvekilimiz Sayın Atilla Kaya’nın çok büyük  desteği var. Ben huzurlarınızda her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu projeler Selçuk’a kazanımı yüksek projelerdir” dedi.  

Büyük projelerin yanı sıra Selçuk’un daha alt ölçekli projeleri hakkında Başkan Bakıcı şu bilgileri verdi: “ Bu yıl içerisinde hayata geçecek iki önemli projemiz daha var. Bunlardan bir tanesi Gençlik ve Kültür Merkezi diğeri de Üçüncü Yaş Misafirhanesi. Gençlik ve Kültür Merkezi’ni Kültür Bakanlığı ve İller Bankası’ndan alınan destekle hayata geçireceğiz. Üçüncü Yaş Projesi de 14 Mayıs Mahallesi’nde Efes Meslek Yüksek Okulu’nun hemen yanında hayata geçecek bir proje. 3000 metrekarelik bir alanda yaşlılarımızın gündüzleri hoşça vakit geçirebilecekleri bir alan oluşturacağız. Bunun yanı sıra kendi imkanlarımızla eski itfaiye binasının bulunduğu yerde bir açık hava düğün salonu yapılacak” dedi.

YİKOB’A teşekkür
Muhtarlarla yapılan toplantıda İzmir Valiliği’ne bağlı Yatırım İzleme ve Koordinasyon Birimi aracılığıyla yapılan yatırımlar hakkında detaylı bilgi veren Başkan Bakıcı; “ Acarlar, Belevi, Zeytinköy ve Gökçealan Mahallelerimiz’de 16 500 metrekare kilit taşı döşendi.  Şirince Selahattin Köyü ile Kınalıköprü’de toplam 4 km’lik statik kaplama yapıldı. Bunun yanı sıra Belevi Mahallemizde yine YİKOB desteğiyle bir açık bir düğün salonu ve Zeytinköy Mahallemiz’de bir meydan düzenlemesi yapılacak. Tüm bu çalışmalar için İzmir Valiliği’ne teşekkür ediyorum.” dedi. Toplantıda Selçuk’un mahalleye dönüşen köyleri ve merkez mahallelerinin muhtarları yapılan çalışmalardan dolayı teşekkür ederek; görüş ve önerilerini sundular.

Selçuk Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
selçuklu 6 yıl önce

hani mart ayıdı ne oldu toki sitesinde haberden eser yok siz insan kandırın

Avatar
Nesrin 6 yıl önce

Yapın artık şu tokiyi mart dediniz nisan oldu günah bu insanlara kiralar 700 1000 arası kim öder bu kadar parayı vatandaşın yaptığı işler belli büyük şehir değil burası ilçe ilçe insanlar rahat etsin 3 yıl oldu tire bile 3. Tokiyi başladı bitiyo bile

banner182

banner181