Kastamonu Kuzeykent'te kentsel dönüşüm başlıyor!
1980'li yılların ortalarında Vali Kamil Demircioğlu'nun yol göstericiliği, Belediye Başkanı Ali Köse'nin projeyi sahiplenmesi, Milletvekili Şaban Küçükoğlu'nun gerekli kamulaştırma ödeneğini çıkarttırması ve Hadi Dilekçi başkanlığındaki Kuzey-Koop'la "Yeni Kastamonu" olarak vücut bulan Kuzeykent'in o tarihlerde inşa edilen ilk binalarından çoğu kentsel dönüşüm kapsamında yıkılıp yeniden yapılacak. Kuzeykent Muhtarı Ayhan Kılıç, bin civarında binanın yıkılıp yeniden yapılacağını, bu arada yol yapımıyla birlikte Kuzeykent'in çehresinin değişeceğini söyledi.

Kuzeykent'te "Kentsel Dönüşüm" kapsamında bine yakın bina yıkılıp yeniden yapılacak. Binalarda söküm ve yıkım çalışmalarına başlandı. Yıkımı tamamlanan yerlerde de temel çalışması sürüyor.

Kuzeykent Muhtarı Ayhan Kılıç, sürmekte olan çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi: "Kuzeykent, şehrimizin parlayan yıldızı, parlayan bir mahallesi konumuna geldi. Yeni Kastamonu Kuzeykent'te oluştu ve büyümeye de devam ediyor. Kuzeykent'ti özlenen, herkesin gıbta edeceği, gıpta ile bakacağı bir yer haline dönüştürüyoruz. Daday Kavşağı'ndan Özbekereket kavşağına kadar olan caddelerimiz, yapılacak çalışmalar sonucunda ayrı bir güzelliğe kavuşacak. Şu anda kentsel dönüşümde de büyük bir çalışma var. Bine yakın ev yıkılarak yerine yenisi yapılacak. Irmak Yapı, Çalışanlar, Işık Yapı, Pınar Yapı ve Örnek Hilal sitelerinde söküm çalışmaları, Çizgi Sitesi'nde de yıkım çalışması tamamlandı, temel atılması için hafriyat çalışmaları devam ediyor."

Kılıç, ev sahiplerinin durumuyla ilgili de, "Kentsel dönüşüme giren evlerin 18 ay içinde bitirilmesi gerekiyor. Ev sahiplerinin 18 aylık ev kira bedellerini de devletimiz veriyor, 18 ayda bitirilemeyen evlerin kirasını ise firmalar üstleniyor" diye konuştu.

Muhtar Ayhan Kılıç, sözlerini, "Kuzeykent'imizin güzelleşmesine, gelişmesine ve bu sitelerin Kentsel Dönüşümünde büyük katkısı olan Belediye Başkanımıza, devletimize, üstlenici firmalarımıza tüm emeği ve katkısı geçenlere Kuzaykent Muhtarlığı ve halkı olarak ayrı ayrı teşekkür ediyorum" diye noktaladı. 

Cengiz Muhziroğlu / Kastamonu Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181