TOKİ Kayseri Oto Sanatkarlar Odası 2. etap kurası çekildi!
Kadir Has Kongre merkezinde düzenlenen kura çekiliş törenine Vali Süleyman Kamçı, Ak Parti Milletvekili Taner Yıldız, AK Parti il Başkanı Hüseyin Cahit Özden, Kocasinan Kaymakamı Ali Candan, Toki Finansman Dairesi Şube Müdürü Bülent Şerefoğlu, Oda Başkanları ve hak sahipleri katıldı.

Oto Sanatkarlar Odası Başkanı Şeyhi Odakır burada yaptığı konuşmada, projenin 5 yıl önce başladığını belirterek şöyle konuştu.

İş yeri yapmak, konut yapmak oto sanatkarlar odasının işimi diye düşünüle bilir. Biz oto sanatkarlar yönetimi olarak göreve geldik den sonra sanayimizin şehir merkezinde kalması büyük araçların şehir merkezine girmesi çıkışında yaşanan sıkıntılar, otomotiv sektörünün hızlı gelişmesi üyelerimizden gelen yoğun talep üzerine daha büyük metre karede iş yerlerinden oluşan oto servisler sitesini yapmaya karar aldık.

2. etap TOKİ konutları şuan kuraları çekmek üzere toplanmış bulunuyoruz . Bu proje ye 5 yıl önce başladığımızdaki gibi halen heyecanlıyız. 357 adet TOKİ konutları 300 kişilik camii 1 adet büfe talep üzerine bölge hastanesinin hemen yanına 2. Etap konutları yapmaya karar verdik. Verdiğimiz sözü yerine getirebilmenin gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Çektiğimiz kuralar en kısa sürede tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilecek. 

TOKİ Finansman Daire Başkanlığı Şube Müdürü Bülent Şerefoğlu'da Başbakanlık toplu konut idaresi olarak Türkiye genelinde 2004 yılından itibaren yaklaşık 3480 şantiyede 81 ilde 795 bin 500 civarın da konut rakamına ulaşmış bulunmaktayız, Diyerek şöyle konuştu. Bunların yanında sosyal alanlar okullar hastaneler, camiler çeşitli kamu kuruluşları gibi sosyal donatımları var. Yaklaşık 95 milyar yatırım rakamına ulaştık. Kayseri ilimize de birçok yatırım gerçekleştirilmiş olup yaklaşık 15 bin 300 konut rakamına Kayseri de ulaştık. 357 konutumuzun 318 adedi 3 + 1 39 adeti ise 4+1 nitelikli olup başvuruda olan herkes hak sahibi bugün konutlarını belirlemiş olacağız.

Ak parti milletvekili Taner Yıldız'da Toki'nin yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgiler verdi. 15 yıl önce Türkiye de TOKI'nin yaptığı 43 bin adet konut vardı. Ne oldu da peki şu anda 800 bin rakamlarına ulaştık bu işe gönül verme ile irade koyma ile ve çaba sarf etmeyle beraber olur. Bizler vatandaşlarımızın hizmetindeyiz. Dün İncesu' da bir buna benzer törenimiz vardı orada da yaklaşık 15 bini geçen Kayseri de ki konutun 3000 bini yalnızca İncesu da TOKİ tarafın dan gerçekleştirildi 10-15 bin TL bir peşinatla beraber bizim 240 ay vade ile ve 300 TL gibi kira öder gibi bir rakamla gerçekleştirilen bir yapıdan bahsediyoruz bunu gerçekten hayal edemezdik. Şimdi çalışanımızın alın teri ile beraber gayret gösterdiği bu ortamda hemen iş yerinin yanı başında oto sanatkarları oda başkanımızın da gayretleri ile beraber duyduğu heyecanla beraber gerçekleştirilen bir yapı emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Vali Süleyman Kamçı'da TOKİ, şehirleri yeni konutlarla baştanbaşa yenilemek için Ülkemizde olduğu gibi ilimizde de birçok toplu konut projesine imza atıyor. 2003 yılından bugüne TOKİ, İlimizde 32 projede 13 bin 580 konutu tamamlayarak teslim etmiş olup devam eden 10 projede ise 3 bin 500 konutun yapımına devam etmektedir. İlimizin ve vatandaşlarımızın konut ihtiyacını gidermek üzere güvenli, ekonomik, modern ve konforlu konutlar üreten Toplu Konut İdaresi yetkililerine, verdikleri hizmet için huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bugün, noter huzurunda gerçekleştireceğimiz kura çekilişi ile ev sahibi olacak vatandaşlarımızın yaşadığı heyecana ve sevince ortak olmaktan da ayrıca mutluluk duyuyorum. Konuşmaların ardından Vali Kamçı ve protokol üyeleri hak sahiplerinin kura çekimini gerçekleştirdi.

Büyük Kayseri Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181