İnegöl'de kentsel dönüşüm başladı!
Bu kapsamdaki kentsel dönüşüm için metruk binaların yıkımına başladıklarını söyleyen Belediye Başkan Vekili Ahmet Kara; “İnegöl’ü modern bir kent olarak geleceğe taşımak için bu zamana kadar yaptığımız projelere her geçen gün bir yenisini ekliyoruz. Hayallerdeki İnegöl’ü gerçeğe dönüştürmek için projelerimizi halkımızın talepleri doğrultusunda şekillendiriyor, hem merkezde hem de kırsal mahallelerimizde insanlarımızın yaşam kalitesini arttırmaya yönelik yaptığımız çalışmalara hızla devam ediyoruz” dedi.

Kentsel dönüşüm konusunda sadece yerel değil hükümet politikaları düzeyinde de önemli çalışmalar sürdürdüklerini aktaran Kara, “Ülkemizin üzerinde yer aldığı deprem kuşağı da dikkate alınarak yakın bir tarihte afet riski altındaki alanlara yönelik dönüşüm sürecini ilgilendiren bir yasa çalışması TBMM’de kabul edilmiştir. Kamuoyunda “Kentsel Dönüşüm” olarak ön plana çıkan sürecin teşvik ve idaresini öngören 6306 sayılı Afet Kanunu ile afet riski altındaki alanlarla bu alanlar dışındaki riskli yapıların bulunduğu arsa ve arazilerde, fen ve sanat norm ve standartlarına uygun, sağlıklı ve güvenli yaşama çevrelerini teşkil etmek üzere iyileştirme, tasfiye ve yenilemelere dair usul ve esaslar belirlenmiştir. 6306 sayılı Kanunla riskli bölgelerde kentsel dönüşüme ilişkin hükümlere yer verilirken bu dönüşüme ilişkin olarak kolaylık ve teşvik sağlamak üzere çeşitli düzenlemeler öngörülmüştür. Getirilen bu yasal düzenlemede kira ve faiz desteği gibi vergi dışı teşviklerin dışında 6306 sayılı Kanun kapsamında yapılacak olan işlem, sözleşme, devir ve tesciller ile uygulamalar, noter harcı, tapu harcı, belediyelerce alınan harçlar, damga vergisi, veraset ve intikal vergisi, döner sermaye ücreti ve diğer ücretlerden; kullandırılan krediler sebebiyle lehe alınacak paralar ise banka ve sigorta muameleleri vergisinden müstesna tutularak kentsel dönüşüm vergi yönünden de desteklenmiştir” şeklinde konuştu.

Kara, “Kira yardımı Kentsel dönüşüm kapsamında; mülk sahiplerinin kira yardımından yararlanma hakları vardır. Mülk sahiplerine 18 ay boyunca 690 TL kadar kira yardımı yapılmaktadır. Şuan yıkımı gerçekleştirilen yapı kentsel dönüşüm kapsamında olup yapı sahipleri kira ve harçlardan muaf sayılacaktır.

Vatandaşlarımızın lisanslı bir kuruluşa başvurarak eski yapılarının riskli olup olmadığını kontrol ettirmeleri gerekmektedir. Lisanslı kuruluşlar tarafından binanın riskli olduğu tespit edildiği takdirde bu kolaylıktan ve teşvikten yararlanabileceklerdir. Kentsel dönüşüm ile alakalı bilgi almak isteyen vatandaşlarımız belediyemiz imar işleri ve şehircilik müdürlüğünden bilgi alabilirler.Yapılan bu çalışmanın ilçemize ve halkımıza hayırlı olmasını temenni ederim” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181