Kentsel dönüşüm kira yardımı şartları Aralık 2018!
Birçok kişinin merak ettiği kentsel dönüşüm kira yardımı şartları Aralık 2018 detaylarını sizler için araştırdık. 

Resmi Gazete'de yayımlanan karar doğrultusun kentsel dönüşüm devlet kira yardımı şartları kapsamında öndemli değişiklikler yapıldı. Kentsel dönüşüm kira yardımı şartları için yapılan düzenlemeler 10 Aralık 2018 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan "Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" karar doğrultusunda yayımlandığı tarihten itibaren yürürlüğe girdi.

Kentsel dönüşüm kira yardımı Resmi Gazete ilanı için tıklayınız.

Hükümlerinin Cumhrbaşkanı tarafından yürütüldüğü kentsel dönüşüm kira yardımı alma şartları kanunu kapsamında kentsel dönüşüm kira yardımı ikamet şartı maddesi şu şekilde değiştirildi; "Anlaşma ile tahliye edilen yapıların maliklerine, kiracılarına ve yapıda ikamet etmek şartıyla sınırlı ayni hak sahiplerine geçici konut veya işyeri tahsisi ya da kira yardımı yapılabilir."

Bu kapsamda kentsel dönüşümde ikamet şartı yalnız sınırlı ayni hak sahiplerinde aranacak ve anlaşma sonucunda tahliye edilen taşınmazların malikleri ve kiracıları vu koşul olmadan kira yardımlarını alabilecek. Ayrıca yeni yasa ile kentsel dönüşümde mülkiyetini belgeleyemeyen kişiler de kira yardımı ve kredi kullanım hakkını kullanabilecek.

Kentsel dönüşüm kira yardımı şartları detaylarını sizler için derledik. Kentsel dönüşümde kira yardımı şartları 2018 ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.
Kira yardımı ne kadar sorusunun cevabı için tıklayınız.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181