Şehristan İstanbulkapı Konutları'nın temeli atıldı!
Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin kentsel dönüşümde yıldız projelerinden biri olan Şehristan İstanbulkapı Konutlarının temeli düzenlenen görkemli törenle atıldı. Başkan Sekmen, Büyük şehir'in iştiraklerinden Erkonut A.Ş ile Halkbank iştiraklerinden Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin işbirliğinde gerçekleşen projeyi şöyle anlattı:

"Bilgi ve iletişim teknolojilerindeki gelişmelerin etkisiyle değişen dünyada kentler, kendilerini fiziksel sınırlarının ötesinde dünyaya anlatma gereği duymaktadırlar. Göreve geldiğimiz gün Erzurum'un kendisini Türkiye ve Avrupa'ya anlatması için en önemli çıkış noktasının medeniyet tasavvuru ölçüsünde bir kentsel dönüşüm çalışması yaparak mümkün olacağı kanaatine vardık. Türkiye'de model teşkil eden yöntemler ışığında şehrin tarihi dokusunu koruyarak Erzurum ili sınırlarında 22 değişik bölgede 7 milyon metrekarelik alanda kentsel dönüşüm çalışması yapmaktayız. Bu dönüşüm ile birlikte şehrin tarihi hüviyetini, sosyal, ekonomik ve kültürel varlıklarını koruyarak, işlevsiz alanları ve plansız gelişen kent dokularını ihya edip yeni imar planlarıyla düzenli ve çağdaş bir görünüme kavuşturmayı hedefledik. Binlerce yıllık köklerden gelen tarih ve kültür şehri Erzurum'a bugün yeni bir yaşam alanı kazandırmak için sizlerle bir arada bulunuyoruz. Önce şunu ifade edeyim, 'Belediye konut işiyle ilgilenir mi? Acaba belediyenin, kamunun bu işlerle ilgilenmesi özel sektörü engeller mi?' diye düşünülebilir. Hemen ifade edeyim ki, Büyükşehir Belediyesi'nin veya kamunun bu işlerle ilgilenmesi özel sektörümüzü engellemek yerine teşvik eder. Biz özel sektörle beraber inşallah konut yapımını Erzurum'da devam ettireceğiz. İnanıyoruz ki bu konut yapımı şehrimize bir vizyon hatta bir misyon hatta bir marka kazandıracak. Hele hele bunu Halkbank ve Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ile beraber yapmamız şehrimize ayrı bir hüviyet, ayrı bir önem kazandıracak. Bunu hassaten belirtmek isterim."

Vahdet Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181