"Yılda 500 bin konut dönüşümü için teknik kapasitemiz yeterli"!
Turkuvaz Medya ev sahipliğinde İzmir Kaya Thermal Otel'de düzenlenen "İzmir Kentsel Dönüşümve Stratejik Yaklaşımlar Kurultayı" nda konuşan Özhaseki, kentsel dönüşümde bina bazlı değil alan bazlı dönüşümleri tercih ettiklerini belirterek, dönüşümlerin yapılması için kentsel dönüşüm bütçesini artırmaktan başka çare olmadığını söyledi. Özhaseki, Türkiye'de yenilenmesi gereken bağımsız birim sayısının 7 milyon 500 bin civarında olduğunu belirterek, "15 senelik bir hedef koyduk, yılda 500 bin. Buna gücümüz, bilgimiz, teknik kapasitemiz yeterli" dedi. Türkiye topraklarının yüzde 66'smın 1. ve 2. derece deprem bölgesi bulunduğunu, nüfusun yüzde 71'inin burada yaşadığını anlatan Özhaseki, "6 ve üzerinde son 100 yılda 56 deprem var. 83 bin civarında can kaybımız olmuş. Hocalarımızın söylediği büyüklüğü 7 üzerinde yarın sabah da deprem olabilir, 15 sene için de deprem olabilir. İstanbul'da böyle bir deprem olursa ne olur? En az 600 bin riskli binadan bahsediyor tüm raporlarda. İzmir ve diğer şehirlerimiz için de bir felaket var. Bunları bilip bunlara uygun hareket etmemiz lazım" diye konuştu. 

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan da TOKİ'nin şu anda 54 ilde 181 noktada kentsel dönüşüm faaliyeti yürüttüğünü belirterek, "Yaklaşımımız gelir elde etmeye dayanmıyor" dedi. Turan ayrıca TOKİ'nin Kayaşehir konutlarına başvurunun bugün sona ereceğini kaydetti.

Yen i Akit Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181