Konya Karatay Sedir Park için ön başvurular başladı!

Karatay Belediyesi, 44’ncü toplu konut hamlesi olan “Karatay Sedir Park Konut Yapı Kooperatifi” projesini kamuoyuna duyurdu. Açıklamayı Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca sosyal medya hesabından yaptı. Karatay’da hayata geçen toplu konut projeleriyle bugüne kadar binlerce vatandaşı ev sahibi yaptıklarını ifade eden Başkan Hasan Kılca, Konya’nın kentsel dönüşümü ve ilçenin düzenli şehirleşmesine önemli katkılar sunduklarının altını çizdi.

Karatay Belediyesi, “Karatay Sedir Park Toplu Konut Yapı Kooperatifi” projesini kamuoyuna duyurdu. Karatay Belediyesi’nin 44’üncü konut hamlesi olma özelliği bulunan yeni projeyle ilgili açıklamayı Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, sosyal medya hesabından yaptı.

KARATAY’DAN KONYA’NIN KENTSEL DÖNÜŞÜMÜNE ÖNEMLİ KATKI

Karatay Sedir Park Konut Yapı Kooperatifi; Hacıhasan ve Hacısadık Mahallesi Göreme Sokak, Laleli Sokak, Zaman Sokak, Şemsettin Sami Sokak ve Hıyaban Sokak arasında kalan alanda projelendirildi.

Ali Ulvi Kurucu Caddesi, Sedirler Caddesi, Fetih Caddesi ve Keçeciler Caddesi arasında bölgenin en önemli merkezlerinden birinde yer alan proje, toplamda 40 bin 959 metrekarelik alanıyla bölgedeki kentsel dönüşüm çalışmalarına büyük bir ivme ve hız kazandıracak önemli toplu konut hamlelerinden birisi olacak.

600 DAİRELİK PROJEDE 392 YENİ ÜYE İÇİN ÖN BAŞVURULAR BAŞLADI

25 bloktan oluşan 1 ti­p 3+1 konsepti­nde, 2 t­ip i­se 2+1 konsepti­nde dairenin yer aldığı Karatay Sedir Park Konut Yapı Kooperatifi, 3 ayrı ada üzerinde toplam 600 daireden oluşacak. Arsa sahiplerinin haklarının da belirlendiği proje için 392 yeni üyenin kabulü ise ön başvurularla sağlanacak.

İŞTE SEDİRPARK’A BAŞVURU ŞARTLARI

Ön başvurular, https://www.karataysedirpark.com adlı internet adresi üzerinden 15 Aralık’a kadar alınacak. 19 Aralık Salı günü gerçekleştirilecek kura çekiminin ardından peşinat alımları ise 20-24 Aralık tarihleri arasında alınacak.

Buna göre; 3+1 138 metrekarelik 249 adet dairenin ön başvuru bedeli 10 bin TL, peşinat bedeli 500 bin TL, aidatı ise 25 bin TL olacak. 2+1 112 metrekarelik 115 dairenin ön başvuru bedeli 8 bin TL, peşinat bedeli 415 bin TL, aidatı ise 21 bin TL olacak. Yine 2+1 93 metrekarelik 28 dairenin ön başvuru bedeli 6 bin TL, peşinat bedeli 350 bin TL, aidatı ise 18 bin TL olacak.

KONYAMIZIN VE KARATAYIMIZIN DÖNÜŞÜM VE GELİŞİMİNE KATKI SUNMAYA DEVAM EDİYORUZ

Kentsel dönüşüm çalışmalarının en önemli ayaklarından biri olan toplu konut hamlelerine bir yenisini daha eklediklerini belirten Başkan Hasan Kılca; “Belediyemiz öncülüğünde bugüne kadar hayata geçen toplu konut projelerimiz sayesinde bugüne kadar on binlerce hemşehrimiz, ferah ve konforlu yaşam alanlarına kavuşarak ev sahibi olurken; Konyamız ve Karatay’ımız çok daha düzenli ve güvenli yapılaşmanın merkezi haline döndü. Bu kapsamda kentsel dönüşüm çalışmalarımızın en önemli ayaklarından biri olan toplu konut hamlelerimize bir yenisini daha ekliyoruz. Kurulumuna öncülük ettiğimiz 44’üncü toplu konut projemiz olan 600 dairelik Karatay Sedir Park Konut Yapı Kooperatifi için ön başvurular alınmaya başlandı. Yeni projemiz bölgedeki arsa sahiplerimize ve üyelik hakkı kazanacak herkese hayırlı olsun” dedi.

Karatay Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181