'Meram Şükran Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi 100 yıl konuşulacak'!
Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, en önemli dönüşüm projelerinden bin olan Şükran Mahallesi Kentsel Dönüşüm Proje alanında basın mensuplan ve köşe yazarlarıyla birlikte incelemelerde bulundu. Çalışmalarla ilgili açıklama yapan Başkan Toru. yapılan dönüşümün sıradan bir kentsel dönüşüm çalışması olmadığına dikkat çekerek "Burada yaptığımız dönüşüm tarih, kültür kimlik, turizm ve yerel ticareti canlandıracak, önümüzdeki 100 yıl boyunca konuşulacak bir dönüşümdür" dedi.

Şükran Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesinde 1 yılı aşkın süredir devam eden anlaşma, uzlaşma ve yıkım süreçlerinde sona yaklaştıklarını kaydeden Meram Belediye Başkanı Fatma Toru. "Çok kolay bir iş değil Pek çok yapı var burada: konut, bağımsız bölümler, dükkan ve iş yerlen. Gerekli anfaşmalan yaparak bunlann çoğunu yıktık ve sahayı boşalttık. Tabu ki bunlan yaparken şehrime açısından korunması gereken yapılan da koruma altına aldık' dedi.

Saha gezisi sırasında koruma altına alınan yapıları da basın mensuplarına gösteren Başkan Toru. bazı tescilli yapıların restorasyonu için gerekli çalışmalann başlatıldığını kaydetti. Şehrlerde değişim ve dönüşümün kaçınılmaz br süreç olduğuna işaret eden Başkan Toru. •Şükran Mahallesinde yaptığımız kentsel dönüşüm projesi sıradan bir dönüşüm projesi veya herhangi br inşa işlemi değil. Burada yaptığımız dbnuşum: şehre damgasını vuracak. Mevlâna Kuttur vadisi aksında kalan bu bölgenin kotu görüntüden kurtanlması ve şehnn imajı açısından güzel bir görüntüye kavuşturulması bizler için en önemli görevlerden brt Meram Belediyesi olarak, böylesine zor br projede elimizi taşın altına koyarak çalışmalara başladık' diye konuştu. Bu projenrı hem finansal açıdan hem de toplumsal açıdan ilçe belediyesi için oldukça buyuk ölçekli bir proje olduğuna vurgu yapan Başkan Toru 3u bölgenin dönüşümünde herhangi bir tican kaygı taşımadan sadece şehnn kazan ımlannı hedefledik. Belediyemizin tum mkanlannı seferber ederek bugüne kadar geldik.

İnşallah yaz döneminde 1 veya 2 adada temel atarak bu sürecin de startını vermiş olacağız" dedi. İki farklı mimarın bu bölgede çalıştığını ve avan projeleri, tasarım projeleri ve mimari projelerin çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Başkan Toru. "Kamuoyunun bu bölgeyle ilgili ciddi hassasiyetten var ve çok olumlu geri dönüşler aldığımızı da ifade etmek istiyorum. Çünkü bu bölge şehrin kanayan yarası ve kangren olmuş br bölge Larende Yokuşundan şu anda hanımlarımız, genç kızlarımız, çocuklarımız ve yetişkinler geçemiyor ve geçiş güzergahı olarak burayı tercih etmiyor Ama bu yıkımlardan sonra inşallah huzur ve güven içinde msanlanmız buradan geçebilecek diye konuştu Böfgenn şehir açısından en prestijli bölgelerden bm olacağını vurgulayan Başkan Toru "Yaşayan, canlı bir bölge olacak" şeklinde konuştu.

Başkan Toru şuana kadar istimlak edilen ve anlaşılan yapı sayısının da bine yaklaştığını dile getirerek. "Toplamda bu bölgede birinci ve ikinci etap olarak nitelendirdiğimiz alanda 2 binin üzerinde bağımsız bölüm var. Şuan da birinci etap olarak belirlediğimiz alandayız. Çünkü toplamını bir defada yapmak uzun bir süre istiyor Biz burayı etaplayarak çalışmayı tercih ettik. Bu alanın büyüklüğü 100 bin metrekareyi buluyor ve bu alanda şuana kadar kamulaştırdığımız anlaştığımız bina sayısı 800'un uzennde" ifadelenm kullandı Yıkım alanında sadece kamulaştırma yapmadıklannı aktaran Başkan Toru. "Aynı zamanda kat karşılığı inşaat çalışması da yapıyoruz vatandaşlarla. Burada aldığımız datresflie karşılık diğer dönüşüm alanlannda hak edebiliyorsa borçlanmak suretiyle daire veriyoruz. Bunlarla birlikte bu bölgenin bınncı etap kamulaştırma ve yıkım maliyeti 70 milyon TL'yı buluyor' dedi. Meram Belediye Başkanı Fatma Toru yıkım yapan bir kepçede dreksıyon başına da geçti.

Ebru Mut / Anadolu Telgraf Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181