Aksinne Evleri projesi tanıtıldı!
Kentsel değişim/dönüşüm adına önemli projelere imza atan Meram Belediyesi, ilçeyi imar ve ihya etme çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Bu çerçevede 846 dairelik, dev bir proje daha hayat buluyor. İlçenin sorunlarının çözümü yolunda hayata geçen her projeden büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, belediyenin kentsel dönüşümde ortaya koyduğu her projede kendi çıtasını yükselttiğini söyledi ve “Her projemiz başaramayacağımızı düşünenlere en güzel yanıtımızdır” diye konuştu.

Meram Belediyesi kentsel değişim adına önemli bir projeye daha imza atıyor. Bu noktada belediye öncülüğünde, bir önemli ve büyük proje daha hayata geçiriliyor. Aksinne Evleri projesi, Konya’nın parlayan yıldızı Meram’daki dönüşüm alanlarımızda, sosyal devlet olmanın gereği olarak halkımızın uygun fiyat ve taksitlerle konut sahibi olmalarına katkı sağlayacak. Vatandaşlarımız klasik kooperatif anlayışının da ötesinde, özel finansman ve yapı modeliyle şehrin merkezinde Meram markasıyla kısa sürede konut sahibi olacaklar. Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, belediyenin kentsel değişim/dönüşüm çalışmalarını ve bu çerçevede hayata geçirilecek olan Aksinne Evleri Projesini tanıtmak amacıyla bir basın toplantısı düzenledi. Meram Belediyesi olarak değişim dönüşüm projeleri, imar planlama çalışmaları, kültürel yatırımlar, spor alanları, sosyal tesisler ve tümüyle Meram’ın ihtiyaç duyduğu tüm yatırımları yaklaşık 5 yıldır ekip ruhuyla ortaya koyduklarını söyleyen Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, bu yatırımların ve projelerin sonuçlarını aldıkça büyük mutluluk duyduğunu kaydetti.

AKSİNNE EVLERİ, ALT VE ORTA GRUBA UYGUN MODELLER VE ÇÖZÜMLER SUNUYOR”
Aksinne Evlerinin alt ve orta gelir gurupları için planlandığını söyleyen Başkan Fatma Toru, belediye öncülüğünde kurulan kooparatifle piyasadaki güven sıkıntısının yaşanmadan ve hassasiyeti olan vatandaşların faize bulaşmadan rahatlıkla ev sahibi olabileceğinin altını çizdi. Bu proje ile vatandaşlara uygun modeller ve çözümler sunulduğunu belirten Başkan Toru, “Dönüşüm çalışmalarımızda bu modeli Küçük Aymanas Evleri ile başlattık. İkinci projemiz Aksinne Evleri orta ve alt gelir grubundaki vatandaşlarımız için düşünülmüş 846 dairelik dev bir proje. Tamamı 3+1 olan konutlar, 147 m² ve 167 m² seçenekleri ile sunuluyor. Başvurular 30 Ekim tarihinde başlayıp 9 Kasım günü son bulacak. Fazla başvuru olması durumunda noter huzurunda kura çekilecek. Projede konutlar  toplam 14 blok halinde olacak. Ticari alanlarımız ise 5 blok. Vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu market gibi temel ihtiyaçlarını karşılayabileceği her ayrıntı düşünüldü.  167 m²’lik daireler, 35.000 TL peşin ve 2.800 TL taksitlerle, 147 m² daireler ise 30.000 TL peşin ve 2.400 TL taksitlerle satışa sunulacak. 12 Kasım günü kesin kayıtlar yapılacak ardından hemen akabinde temeli atılacak. Meram’da evi olsun isteyen herkesi bu projeye katılmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.
                 
BAŞKAN TORU; “MERAM, HER PROJESİNDE KENDİ ÇITASINI YÜKSELTİYOR”
Meram Belediyesinin her projede kendi çıtasını yükselttiğini ifade eden Başkan Toru, bundan sonra hayata geçecek Uluırmak Evlerinin 2.500 dairelik daha sonra ise yükselecek 4.500 daire ile etaplar halinde Meram’da çevre ve yaşam kalitesini artırmaya devam edeceklerini söyledi. Başkan Toru sözlerini şöyle sürdürdü; “Aksinne, Küçük Aymanas gibi mallallelerde yaptığımız kentsel dönüşüm çalışmaları 5393 sayılı Belediye Kanunu kapsamında. Uluırmak Saka, Uluırmak Ali Hoca, Büyük Aymanas ve Şükran Mahallelerinde yapılan ise 6306 sayılı “Afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi” ile ilgili kanun. Meram’ın her tarafı aynı hizmeti neden alamıyor sorusunun yanıtı bu iki kanunda saklı. Alt yapısı olmayan mahalleler aynı kalitede hizmet alamıyor çünkü çoğu imarlı alan değil. Kadastro parseli var. Yaklaşık 5 yıldır vurguladığımız, Meram’ın gelişmesindeki en büyük tehtid buydu.  İmar sorunlarını halletmek için sarfettiğimiz büyük çaba bu nedenle idi. Bu sorunu aşabilme uğruna matematiksel kurgu yaptık. Ve bunda büyük ölçüde başarılı olduk. Bugün bu mahallelerde bu çalışmalarımızın sonuçlarını alıyoruz bir bir. Bugün bunların sonuçlarını alıyoruz. Önümüzdeki süreçte de Meram, bambaşka bir çehreye kavuşacak bu çaba sayesinde. Her büyük projemiz yapamayacaklar diyenlere cevabımız niteliğinde.”   

Meram Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ibrahim 5 yıl önce

arsa payı ne kadar oluyor

banner182

banner181