Konya'ya 700 milyon liralık proje; Temaşehir Konya
Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın (GYO) Anadolu'daki konut hamlesinden biri olan Temaşehir Konya projesi görücüye çıktı. Gelir paylaşım modeli ile Torkam İnşaat'ın 700 milyon TL yatırımla hayata geçirdiği projede 740 konut, 165 dükkân ve mağazalar yer alıyor.

36 AY SONRA TESLİM
Meram'da yükselen projenin birinci etabında yer alan dairelerin yüzde 70'e yakınının satıldığı kaydedilirken, 372 dairenin yer aldığı ikinci etap satışları 29 Ekim'de başlayacak. Projede teslimlerin 36 ay sonra yapılması planlanıyor. Torkam İnşaat İcra Kurulu Başkanı Mahmut Dereli bugüne kadar yurtiçinde ve yurtdışında 10 bin konutun yanı sıra AVM, butik çarşı ve otel yatırımlarına imza attıklarını belirterek, "Son olarak İstanbul'daki Vaditepe projemizi tamamlayarak Konya projemize başladık. Projemize olan yoğun ilgiyi biz de beklemiyorduk" dedi. 

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum ise projenin arsasını satın aldıklarında amaçlarının kâr elde etmek olmadığını, öncelikle İstanbul'daki kalite anlayışını Konya'ya getirmeyi hedeflediklerini belirtti. 2015'te Konya'da yaklaşık 31 bin konut satıldığını hatırlatan Kurum, 2016 Eylül ayı itibarıyla da Konya'da yaklaşık 22 bin adet konut satıldığını söyledi. Kurum, yüklenicinin Emlak Konut'a taahhüt etmiş olduğu şirket payı gelirinin 211 milyon 500 bin TL olduğunu kaydetti.

Habertürk Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181