Beyşehir emeklilere TOKİ projesi hazırlandı!
Emeklileri sevindirecek haberin müjdesini Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun verdi. Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir’de TOKİ Başkanlığı ve Beyşehir Belediyesi işbirliği ile yürütülen emeklilere yönelik toplu konut projesinin hazır hale geldiğini söyledi.
         
Özaltun, Beyşehir Belediye Meclisi’nin Eylül ayı olağan toplantısında TOKİ Başkanlığı tarafından hazırlanan emeklilere yönelik toplu konut projesine yönelik çalışmalarla ilgili son gelişmeleri meclis üyeleriyle paylaştı. Özaltun, meclis üyelerine hitaben yaptığı konuşmada, çalışmalarla ilgili ayrıntılara yer verirken projeye ait animasyon görüntülerini de meclis üyelerine izlettirdi.
           
Özaltun, “Emeklilere yönelik TOKİ projemiz şu anda bitti. İnşallah yapım ihalesine çıkmasının ardından Beyşehir’de 408 emeklimiz TOKİ’den konut sahibi olabilecek. Bu projenin hayata geçmesinin ardından yapılaşma ve konut noktasında ilçemiz daha modern bir yapıya kavuşmuş olacak. Bu yapılan planın sizlere animasyonunu paylaşmak istiyorum. İzledikten sonra insanın orada olası, emekli olası geliyor. Beyşehir’de Selçuklu mimarisi ile sakin ve göle nazır yüksek katlar olmadan yatay yapılaşma gözönüne alınarak hazırlanmış bir proje. İçerisinde ticari alanlar ve caminin olduğu bir proje. Gerçekten hazırlayanın ellerine sağlık.”diye konuştu.
         
Öte yandan, Başkan Özaltun, yaptığı açıklamada, kent merkezinde emeklilere yönelik olarak hayata geçirmek istedikleri toplu konut projesi ile ilgili çalışmaların sürdüğünü söyledi. Özaltun, Beyşehir’de Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı ile gerçekleştirecekleri 3.etap toplu konut projesi çalışmalarına emeklilerden de gelen yoğun talep üzerine hız verdiklerini belirtti.
         
Beyşehir’de, bu çerçevede Yeni Devlet Hastanesi’nin güneybatı kısmında bu projeyi hayata geçirmek için kolları sıvadıklarını anlatan Özaltun, “Burada emeklilerimize yönelik olarak Selçuklu mimari tarzında yapılarla 262’si 2+1, 146’sı da 3+1 olmak üzere toplamda 408 konut inşa edilmesi hedefleniyor. Ayrıca, 18 de dükkan inşa edilecek. İnşallah, Beyşehir’in yeni cazibe merkezi olacak bu bölgede emeklilerimiz 240 ay vade seçenekleri ile kira öder gibi, küçük taksitler halinde ödemeler yaparak talep ettikleri bu konutlara sahip olabilecekler. TOKİ Başkanlığımız tarafından emeklilerimize yönelik toplu konutların projesi hazır hale getirildi. Türkiye’de ilk defa uygulanacak böyle güzel bir projeye Beyşehir’de imza atılmış olacak. Hep diyoruz ya ‘Yaparsa AK Parti yapar’ diye. Hazırlanan projede, komşuluk ilişkilerinin daha da geliştirilebilmesi için yatay mimari tarzı yapılar ön plana çıkıyor. Tarihi çarşı, ibadethane ve modern yaşam alanları ile eşsiz bir proje olarak karşımıza çıkacak toplu konutlar, tamamlandığında ilçemizin çehresini de değiştirmeye aday görünüyor. İnşallah kısa sürede ihale hazırlıkları yapılarak kesin kayıt için daha sonra duyurular yapılmaya başlanacaktır. Göreve geldiğimiz günden itibaren hangi konuda olursa olsun hep ilçemiz için kalıcı eserler bırakmak için karıncalar gibi çalışıyoruz. Atalarımızın dediği gibi; ‘Kamil odur ki, koya dünyada eser, eseri olmayanın yerinde yeller eser.’ Bu düsturla hareket ediyoruz. Bu projenin hayata geçirilmesinde başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçen herkese şükranlarımı sunmak istiyorum.”dedi.
           
Özaltun, dönemlerinde TOKİ Başkanlığı ve Beyşehir Belediyesi işbirliği ile şehir merkezinde Avşar Mahallesi’nde hayata geçirilen toplu konut projesi çerçevesinde 448 ailenin konut sahibi olduğunu, yine dış mahallelerde de ilklerin yaşanarak Huğlu Mahallesi’nde 99 mahalle sakininin TOKİ’den konut edindiğini hatırlattı.

Özaltun, talep gelen diğer dış mahallelere yönelik toplu konut projeleri için ise çalışmaların devam ettiğini sözlerine ekledi.

Beyşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mehmet altay 6 yıl önce

Nasıl baş vuracaz ve nereye

Avatar
Mehmet altay 6 yıl önce

Nasıl baş vuracaz ve nereye

banner182

banner181