Arnavutköy'de konut fiyatları yüzde 50 arttı!
2017'de İstanbul'da yüzde 13 artan konut fiyatları, yüzde 11.92'lik enflasyonla kıyaslandığında yatırımcısının beklentisini karşılamadı. Kentte fiyatların en fazla arttığı ilçe, yüzde 50 ile Arnavutköy oldu.

Geçen yıl İstanbul genelinde konut fiyattan yüzde 13 arttı. Yüzde 11.92'lik enflasyonla neredeyse başabaş bir artış oranı yakalan konut, İstanbul genelinde yatırımcısının beklentisini karşılayamadı. 2017'de dolar yüzde 7.47'lik getiri ile konutun gerisinde kalırken; altın yüzde 21.6, euro yüzde 22.5 ve Borsa İstanbul da yüzde 47.6'lık kazançla konutu solladı. İstanbul'un bazı ilçelesindeki fiyat artışı ise konut alıcısının yüzünü güldürdü. Gayrimenkul ver: analizi platformu Endeksa'nın '2017 yılında Konutta En Fazla Değer Artışı Olan İller ve ilçeler' başlıklı araştırmasına göre, İstanbul'da geçen yıl en yüksek fiyat artışı yüzde 50 ile Arnavutköy'de yaşandı. İlçede son 1 yılda konutun ortalama metrekare satış fiyatı 2 bin 200 liraya yükseldi. Arnavutköy'ü, yüzde 24 ile Çatalca, yüzde 21 ile Gaziosmanpaşa ve Silivri, yüzde 18 ile Şile, yüzde 15 ile Bakırköy, yüzde 13 ile Büyükçekmece, yüzde 12 ile Tuzla ve Beyoğlu, yüzde 11 ile Esenler takip etti. Gaziosmanpaşa'daki artış kentsel dönüşüm bazlı olurken, Şile'deki artışta Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün etkisi büyük oldu.

BAŞAKSEHİR YERİNDE SAYDI
Araştırmaya göre; İstanbul'da geçen yıl fiyatların en az arttığı, hatta enflasyon rakamları göz önüne alındığında konut değerlerinde gerilemenin yaşandığı ilçelenin başında Başakşehir geldi. Başakşehir'deki konutların değerinde 2017 yılı genelinde değişim yaşanmadı. İlçede konutların ortalama metrekare satış fiyatı 3 bin 175 lira olarak kaldı. Başakşehir'i, yüzde 1 ile Üsküdar ve Ümraniye, yüzde 2 ile Çekmeköy, yüzde 3 ile Ataşehir, yüzde 4 ile Kağıthane, Sancaktepe ve Fatih, yüzde 5 ile Kadıköy, yüzde 6 ile Avcılar izledi. 

Takvim Gazetesi

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181