Yurtdışında 5 şehre tapu temsilciliği kurulacak!
Türkıye'de yabancıya konut satışı, bu yılın ilk 6 ayında 19 bin 952'ye ulaşarak tarihin en yüksek ilk yarı rakamı olarak kayıtlara geçti. Bu artışta geçen yıl döviz kurlarında görülen artış, yabancıya KDV muafiyeti, yabancıların Türk vatandaşlığı alabilmesi için ödemesi gereken bedelin 1 milyon dolardan 250 bin dolara indirilmesi ile yurtdışı tanıtım ve fuar faaliyetleri etkili oldu.

İLK ETAPTA 5 ŞEHİR
Hükümet, yabancıya satışların hızlanması amacıyla Tapu ve Kadastro Yurtdışı Teşkilatı'nın yurtdışına açılması için çalışmalara başladı. Toplam 12 ülkede açılması planlanan tapu temsilcilikleri ilk etapta gurbetçi vatandaşların yoğun olduğu 4 ülkede açılması planlanıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan edinilen bilgilere tapu temsilciliğinin açılması planlanan ülkeler arasında Azerbaycan- Bakü, Almanya Düsseldorf ve Berlin, Fransa-Paris ve Belçika- Brüksel bulunuyor. Bu ülkeler belirlenirken ülkede yaşayan Türk vatandaşlarının sayısı, taşınmaz edinen yabancıların sayısı, potansiyeli yüksek ülkeler ile ekonomik ve tarihi ilişkiler dikkate alındı.

Seda Tabak / Sabah

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181