İzmir Kahramanlar TRT bloklarının yıkımına başlandı!
İzmir'in Konak ilçesi Kahramanlar semtinde, 26 yıldır atıl halde bekleyen TRT blokları yıkılıyor. Yıkım işlemlerinin ardından boş kalan 13 bin metrekarelik alanın yüzde 30'luk bölümü, yeşil alan olarak parka dönüştürülecek. Geri kalan kısım ise imara açılacak. TOKİ yetkilileri, TRT bloklarının olduğu alanla ilgili hazırlanan imar planının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandığını açıkladı.

Yıllarca atıl kaldı
TRT binalarının temeli 1987 yılında atıldı. O dönem TRT, 12 milyon lira harcayarak, 13 dönüm arazi üzerine, bin 500 seyirci kapasiteli Türkiye'nin en büyük stüdyosu ile birlikte 30 stüdyolu bir bina yapmaya karar verdi. 1987 yılında temeli atılan proje, sonraki yıllarda kaderine terk edildi. 2000Tİ yılların başında TRT stüdyo ve blokların yapımından vazgeçti. Bunun üzerine, 2003'te Milli Savunma Bakanlığı devreye girerek, binalan astsubay or- anda vazgeçti. TRT'den alınan bloklar, duevi yapmak için dönemin parasıyla bir çivi dahi çakılmadan yıllarca atıl 11.7 milyon liraya Hazine'den satın al- durumda kaldı. Bloklar son olarak TOdı. Ancak Bakanlık bu projeden de son Kİ'ye devredilmişti.

Tolga Tekin / Yeni Asır Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181