Adıyaman ve Hatay'da 720 sosyal konut sahiplerine teslim edildi!

Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) arasında imzalanan protokoller çerçevesinde uygulanan Sosyal Konut Projesi kapsamında Adıyaman ve Hatay illerinde inşa edilen toplam 720 sosyal konutun hak sahibi belirleme ve daire eşleştirme kura törenleri gerçekleştirildi. Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı'nm ev sahipliğinde düzenlenen törene milletvekilleri ile kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri iştirak etti. Sosyal Yardımlar Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Tarlacı'nın katıldığı törende 472 sosyal konut hak sahiplerini buldu.


"İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELER GÜLE GÜLE OTURSUNLAR"
Sosyal Konut Projesi kapsamında bir diğer hak sahibi belirleme ve daire eşleştirme kura töreni Hatay ili Hassa İlçesinde gerçekleştirildi. 248 hak sahibinin belirlendiği törene katılan Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Tarlacı, yaptığı konuşmada "Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu (SYDTF) kaynakları ile yürütülen 'Sosyal Konut Projesinde' 3294 sayılı Kanun kapsamında bulunan sosyal güvenceden yoksun fakir ve muhtaç durumdaki vatandaşlara yönelik, geri ödemeli olarak sosyal konut yapımı hedeflenmiş olup hâlihazırda ülke genelinde 31 bin 277 konutun teslimi tamamlanmıştır. Genel Müdürlüğümüzce ayrıca 'Sosyal Konut Projesinin' yanı sıra 'Barınma Yardımları' kapsamında 'Ev Yapım - Onarım' programı yürütülmektedir. İhtiyaç sahibi Aileler güle güle otursunlar. En büyük hayır ve mutluluk bir ihtiyaç sahibinin ihtiyacını gidermektir. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi. Bu program ile birlikte oturulamayacak derecede eski bakımsız ve sağlıksız evlerde yaşayan muhtaç kişilere evlerinin bakım ve onarımı için ayni veya nakdi olarak destek sağlanırken fayda sahibi vatandaşların sağlıklı ve sıcak bir ortamda hayatlarını idame ettirmeleri hedefleniyor. 

Gazete 3

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181