TOKİ faizsiz konut kredisi nasıl alınır?
Türkiye'nin dört bir yanında uygun fiyatlı konut üreten Toki faizsiz konut kredisi nasıl alınır sorusunun yanıtını sizler için araştırdık.

Toki faizsiz konut kredisi nasıl alınır sorusunun yanıtı belli oldu. İşte Toki konut kredisi nasıl alınır sorusunun yanıtı....

Öncelikle Toki'nin faizsiz kredisi kimlere veriliyor onu açıklamak gerekirse; Faizsiz konut kredisinden öncelikle ​şehit aileleri, maluller ile dul ve yetimler (Malullerden sadece 3713 Sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren terör malulleri bu krediden yaralanmaktadır.) ve taşınmaz kültür varlıklarının bakımı, onarımı ve restorasyonu için gerçek yada tüzel kişiler faydalanabilir.

Faizsiz krediden yararlanabilmek için vatandaşlar Emekli Sandığı’ndan alınacak hak sahibi olduğuna dair belge ile Ziraat Bankası’na başvurulması gerekir. Alınacak olan konutlar için apunun en fazla bir yıl önce alınmış olması gerekir. 2010 yılı için kredi miktarı 56 bin 454 TL’dir. Bu miktar her yıl TÜFE (Tüketici Fiyat Endeksi) oranında artırılmaktadır.

Toki faizsiz konut kredisi nasıl alınır sorusunun detayını sizler için derledik. Tokiden faizsiz kredi ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

TOKİ başvuru belgeleri için tıklayınız.

Cemile GEDİKOĞLU / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181