Oda termostatı evlerde enerji tasarrufu sağlıyor!
Hepimizin bildiği üzere, yaşam alanlarımızın en büyük gider kalemleri enerji faturaları tarafında oluyor. Doğalgaz ve elektrik için harcadığımız para internet, telefon ve su için harcadığımız faturaların toplamından bile daha fazla. Enerji yönetimi, bina otomasyon sistemlerinin önemli bir parçası olduğu kadar, akıllı ev teknolojisinin de en önemli parçası. Akıllı ev teknolojisinde elektrik ve doğalgazın verimli bir şekilde tüketilmesi, konfordan ödün verilmeden tasarruf sağlanması her geçen gün daha da büyük bir önem kazanıyor. Özellikle son yıllarda akıllı evler ve binalar, bir başka deyişle ev ve bina otomasyonu uygulanmış yapılar, küresel ısınma, enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji kaynakları gibi kavramların önem kazanmasıyla birlikte hayatımıza daha fazla girmeye başladılar. Temel olarak ev ya da bina içinde birbiri ile haberleşebilen ve etkileşen akıllı cihazların yerleştirilmesi, bu sistemlerde en belirleyici özellik haline geldi.  Doğalgaz ve elektrik faturalarında tasarruf sağlayan, yüzde yüz yerli akıllı oda termostatı Cosa, her eve girebilmeyi amaçlayarak enerji tüketimini kontrol altında tutuyor ve ihtiyaçlara göre en verimli olacak şekilde yönetiyor. Cosa akıllı oda termostatı, ev sıcaklığını akıllı cep telefonları üzerinden kontrol altında tutarak doğalgaz faturalarında ortalama %31, klimaların elektrik tüketiminde ise %40’a kadar tasarruf sağlıyor.

Günümüzde yeni nesil teknolojiler ile enerji maliyetini %50’den fazla azaltmak, yakın gelecekte de sıfıra düşürmek mümkün” diyen Cosa Kurucu Ortağı Dr. Emre Erkin, Ülkemizde çoğu kullanıcı ısıtma ve soğutma için kombilerin maalesef yaklaşık %5’inde oda termostatı kullanılıyor. Yani kullanıcıların %95 gibi büyük bir çoğunluğu, kombilerin üzerinden petek suyu sıcaklığını ayarlayarak kombilerini kullanıyor. Üstelik evde yokken ya da gerekmediği zamanlarda kombiler boşu boşuna çalışabiliyor. Diğer yandan özellikle daha çok güney bölgelerimizde, bilindiği üzere ısıtma ve soğutma klimalar tarafından sağlanıyor. Ve klimalar hızlı soğutsun diye minimum sıcaklığa ya da hızlı ısıtsın diye maksimum sıcaklığa ayarlanıyor. Halbuki çoğu klima belirli bir sıcaklıkta hava üfler; ayarlanan sıcaklık evin olması istenen sıcaklıktır. Dolayısıyla, gereksiz bir enerji tüketimi oluyor. Evde yokken açık bırakılan klimaların tükettiği gereksiz elektrik enerjisi de cabası. Kullanım hatalarının ortadan kalkması doğru bina yalıtımları, kullanılan kombilerin yoğuşmalı olması, klimaların yüksek verimli ve invertörlü olanlarının tercih edilmesi ile günümüzde toplam enerji tüketimimizi %50’den fazla azaltabilmemiz ve bunu yaparken de daha konforlu bir yaşam sürmemiz mümkün.

Yakın gelecekte ise, güneş enerjisi ve yenilenebilir enerjinin bireysel kullanımının artması ile ısınma ve soğutma için ihtiyacımız olan enerjiyi kendi evlerimizde üretebileceğiz. Ve akıllı kontrol sistemleri ile birlikte enerji maliyetlerini sıfıra indirebileceğiz. Ekonomik bir K2 İletişim Hizmetleri yaşam ve tasarruf sağlayan Cosa şu an için ihtiyaç duyulan konforu ve enerji tüketiminde maksimum tasarrufu sağlıyor. Herhangi başka bir değişiklik yapmadan, sadece Cosa akıllı oda termostatı kullanımı ile doğalgaz faturalarında ortalama %31, klimanın tükettiği elektrik enerjisinde ise %40’a kadar tasarruf sağlanabiliyor. Cosa’nın yeni teknolojileri ile bu oranı arttırmak mümkün olabileceği gibi yakın gelecekte Cosa, evlerimiz için sıfır enerji ile ısıtma ve soğutma imkanı sunacak. Bu arada Cosa çok yakında piyasaya çıkaracağı özel tasarım LED Matriks ekranlı yeni bir versiyonu ile akıllı termostatik radyatör vanası çözümleri sayesinde, artık merkezi sistemlerde de kullanılabilecek. Ayrıca iş ortaklarımızla beraber üstünde çalıştığımız Open-Therm (kombi haberleşmesi için geliştirilmiş otomatik kontrol sistemi) özelliği sayesinde Cosa, artık kombiniz arıza yapmadan, servise haber vererek hayatınıza daha da fazla konfor katmaya ve bütçenize daha fazla katkı yapmaya hazırlanıyor. Başka bir deyişle Cosa kullanıcıları, ısıtma soğutma sistemleri ile ilgili bakım, arıza ve onarım ihtiyaçlarından önceden haberdar olarak sorun yaşamadan hayatlarına devam edebilecekler dedi.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181